Hercules troeft ADO 20 op alle fronten af en wint verdiend

Voetbal

In de uitgespeelde wedstrijd, welke eerder vorige maand terecht vanwege een zware blessure bij ADO´20 verdediger, Sem Kroon was gestaakt, heeft Hercules de 1- 0 voorsprong verder uitgebouwd en koploper ADO’20 met een volkomen verdiende 4-0 zege afgetroefd. De wedstrijd die in de 13e minuut met een ingooi werd hervat zag een opportunistische en fysiek stevig in het duel van start gaand ADO’20. Dit leverde enkele gevaarlijk genomen corners op die echter door Hercules keeper, Fons Mulder prima werden verwerkt, bij één ervan had hij op de lijn de hulp van middenvelder, Max Fichtinger nodig die een geplaatste kopbal van spits, Milan Zonneveld kon wegwerken.

Hercules werd in die begin fase enigszins door het stevige fysieke spel van de Noord-Hollanders verrast waarbij zij de grens – en soms er iets over heen – van het toelaatbare op zochten. Aanvoerder Nathan Bijl, jonkie Jordy Paulina en Marijn Ploem gaven na die beginfase het juiste signaal naar de rest van de Hercules ploeg door niet alleen het betere voetbal op de mat te leggen maar ook de fysieke strijd aan te gaan. Deze aanpak leidde ertoe dat Hercules grip kreeg over het middenveld en ADO’20 naar achteren drukte. Na ruim een halfuur zorgde één van de hieruit voortvloeiende aanvallen ervoor dat de strakke lage voorzet van Tim Waterink na een slim overstapje van Jordy Paulina bij de geheel vrijstaande Tim Pieters terecht kwam die eenvoudig de stand naar 2-0 kon tillen. Fraaie goal en een ruststand van 2-0.

Na rust een beter voetballende Hercules ploeg die de nodige aanvallen op ADO’20 doelman, Grim afrolde. Hercules zat in de duels er kort en goed op en gaf de koploper geen millimeter ruimte om in het spel te komen. Dit frustreerde ADO’20 verdediger, Kaj van Langelaar blijkbaar zodanig hetgeen tot uiting kwam in een zeer onbesuisd ingezet kopduel met Jordy Paulina die met hoofd en armletsel het veld moest verlaten. Ook Langelaar zelf hield een blessure aan zijn ondoordachte actie over en moest zich laten vervangen.

De wedstrijd was in de 60-ste minuut gespeeld toen Tim Pieters voor gaf en via Oussama Lahri de bal bij de attente Tim Waterink kwam die de 3-0 op het scorebord liet noteren. ADO’20 had in die tweede helft nog een enkele mogelijkheid om te scoren waarvan de grootste was toen keeper, Fons Mulder een hard schot moest lossen en de rebound via hem en de paal het veld weer insprong. Vervolgens maakte Bjorn van Gorkom met een uitstekende kopbal uit een eveneens perfect genomen corner van Lars Vermeulen de 4-0 zege compleet.

Door dit resultaat en de moeizame late winst van VVSB uit tegen UDI’19 schuift de kopgroep dichter in elkaar en staan er voor alle ploegen nog 9 spannende wedstrijden op het programma, zeker nu de staartploegen zich nadrukkelijker gaan roeren is er nog van alles mogelijk.

Volgende week gaat Hercules op bezoek bij GVV Unitas in Gorinchem. Een lastige wedstrijd waar het team van trainer, René van der Kooij zal proberen de succesvolle lijn van de afgelopen wedstrijden door te trekken.