Agenda

Hercules treft woensdagavond NAC Breda in 1e ronde TOTO KNVB Beker

20 oktober 2022

Woensdagavond a.s. speelt Hercules in het TOTO KNVB Beker toernooi vanwege het ontbreken van de vereiste lichtinstallatie op het Hercules Hoofdveld op Sportpark Zoudenbalch – de thuishaven van Jong FC Utrecht – tegen Keuken Kampioen Divisie (KKD) ploeg, NAC Breda. Een wedstrijd waarbij het vooraf duidelijk is wie de favoriet is. NAC Breda presteert weliswaar momenteel niet bijzonder goed in de KKD en verloor maar liefst de laatste 3 wedstrijden op rij waardoor het afgezakt is naar de 14 e plaats echter, beschikt het natuurlijk wel over kwalitatief goede spelers. De in Utrecht woonachtige spelmaker, Odysseus Velanas is zeker één van die spelers die de wedstrijd naar zijn hand kan zetten, maar onder meer ook de bonkige spits, Jort v/d Sande en de creatieve linksbuiten Kaj de Rooij zijn goede spelers.

Hercules speelde afgelopen zondag een prima wedstrijd, boekte een verdiende zege op HSC’21 en heeft het nodige vertrouwen kunnen tanken voor dit voor amateurs toch bijzondere duel. Het zal zich gesteund weten door zeker 1000 supporters die de ploeg zullen aanmoedigen om boven zichzelf uit te steken. Dat laatste zal nodig zijn om de volgende ronde van het TOTO KNVB Beker toernooi te kunnen bereiken. Anderzijds is het voor Hercules een wedstrijd waarin het niets te verliezen heeft en onbevangen de strijd kan aan gaan. Voor NAC Breda geldt dat er weinig te winnen valt louter dan het moeten bereiken van de 2e ronde in het toernooi.

Hercules trainer, René v/d Kooij zal zijn ploeg ongetwijfeld goed voorbereiden en ze met een slimme tactische variant het veld in sturen. De Hercules selectie is compleet én fit en voornemens er een sportieve en spannende happening van te maken. Het is immers bekervoetbal en de historie heeft aangetoond dat het toernooi altijd verrassingen kent.

De wedstrijd die woensdagavond om 20.00 uur op Sportpark Zoudenbalch begint staat onder leiding van Betaald Voetbal arbitrage en kent met scheidsrechter, Clay Ruperti een voor Hercules bekende leidsman. Hij wordt langs de lijn geassisteerd door de heren Weever en Veldhuis met als vierde official is de heer Aafouallah.

Aan de Hercules supporters de dringende oproep om zich aan de geldende veiligheidsregels te houden (dus onder meer geen vuurwerk, fakkels e.d. ), zich te gedragen als waardige Herculanen én de ploeg van begin tot het eind positief te ondersteunen. Alleen dan wordt het een onvergetelijke Beker avond en is de kans op een sensationeel resultaat mogelijk.

Copyright © 2023 USV Hercules
crosschevron-down