Agenda

Hercules treft woensdagavond Excelsior Maassluis in kwalificatieduel TOTO KNVB Beker

22 september 2022

Na de fraaie 5-1 overwinning op Zaterdag Derde Divisionist, Ter Leede in de eerste kwalificatieronde van de TOTO KNVB ronde speelt Hercules woensdagavond uit tegen Tweede Divisionist Excelsior Maassluis. De al seizoenen lang in de Jack’s Leaque uitkomende formatie van trainer, Dogan Corneille heeft het de afgelopen seizoenen prima gedaan in het TOTO KNVB beker toernooi en boekte vorig seizoen puike resultaten, zo werd onder meer FC Emmen op eigen veld verslagen en mocht het in de Arena aantreden tegen Ajax. De latere landskampioen was logischerwijs een paar maten te groot voor de amateurs en stuurde hen met een 9-0 nederlaag naar huis. Uiteraard geen schande maar wel voor spelers én club een prachtige belevenis en ervaring rijker. Dat is natuurlijk ook de charme van het TOTO KNVB beker toernooi met een deelnemer mix van topamateurs en BVO’s. Hercules kan erover mee praten toen enkele seizoenen terug in een goed gevuld FC Utrecht stadion de strijd met FC Groningen werd aangebonden, een ware happening met een verdienstelijke 2-4 nederlaag als resultaat.

Morgenavond dus het duel tussen Excelsior Maassluis, de huidige nummer 13 van de Tweede Divisie met uit 6 punten uit 6 wedstrijden, en Hercules dat momenteel op de 5e plaats in de Derde Divisie Zondag met 10 punten uit 6 wedstrijden staat. Op papier is de thuisclub natuurlijk favoriet echter in het bekertoernooi zijn toch ook regelmatig opvallende uitslagen te noteren. Kortom, laten we hopen op een mooie, sportieve en spannende wedstrijd.

Trainer, René van der Kooij kent de tegenstander goed, heeft er zelf gespeeld en heeft een fitte en nagenoeg complete selectie tot zijn beschikking. Alleen Shanon Carmelia ontbreekt vanwege interland verplichtingen met het nationale team van Curaçao.

De wedstrijd op Sportpark Dijkpolder in Maassluis begint woensdagavond 21 september om 20.00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter, Mike de Bruijn. Hij wordt geassisteerd door de heren Osman en Eimers.

Copyright © 2023 USV Hercules
crosschevron-down