Hercules speelt gelijk in en tegen Gemert

Voetbal

De eerste helft van de wedstrijd was van een fletse kwaliteit. De thuisclub trok zich terug en Hercules had moeite de vrije man te vinden. Het gevolg: niet of nauwelijks gevaarlijke situaties voor beide doelen. Gemert dat op de counter speelde had één goede scoringskans echter de bal kwam op de bovenkant lat. Kort daarna was het weifelende optreden in de Hercules defensie aanleiding voor de openingsgoal. Ralf Kemper was de maker, met een lage schuiver in de verre hoek passeerde hij doelman Fons Mulder, 1-0. Hercules probeerde de opgelopen achterstand weg te werken maar was slordig in de eindpassing waardoor menig opgezette aanval strandde. Rust 1-0.

In de tweede helft een scherper Hercules. Trainer, René van der Kooij had in de rust de niet geheel fitte, Tim Pieters en Shanon Carmelia gewisseld voor Lars Vermeulen en Dirk Homoet en liet de ploeg meer druk op v.v. Gemert zetten. De Brabanders werden met de rug tegen de muur gezet en in de 55-ste minuut was het na goed voorbereidend werk van Lars Vermeulen rechtsback Marijn Ploem die de gelijkmaker scoorde, 1-1. Hercules zette verder aan om de voorsprong gevende goal te scoren, daarbij moest het opletten op de Gemertse tegenaanval echter aanvoerder Nathan Bijl had de volledige controle over de spaarzaam opgezette uitvallen. Hercules bleef druk uit oefenen en speelde in een hoog tempo. Een tempo dat menigmaal door de warrig fluitende onervaren scheidsrechter, Tiesinga werd verstoord door niet of juist verkeerd de voordeelregel toe te passen. Bovendien bestrafte hij de gehele wedstrijd identieke duels de ene keer wel en de ander keer niet. Kort voor tijd kwam de v.v. Gemert doelman wild zijn doel uit, miste de bal volledig en stompte spits, Tim Waterink tegen de grond. Iedereen dacht aan een penalty echter de scheidsrechter van dienst had ook hier weer een andere zienswijze. Eindstand 1-1. Los van dit alles speelde Hercules, waar Oussama Lahri en Jordy Paulina vanwege blessures ontbraken, een matige eerste en sterke tweede helft. Toch draait de ploeg van René van der Kooij een goed seizoen waar in 23 wedstrijden slechts 4 x verloren werd en het nog volop meedoet om de promotie nacompetitie wedstrijden.

Zondag komt v.v. de Baronie naar Sportpark Voordorp en zal de strijd verder voortgezet worden.