Agenda

Hercules sluit prachtig seizoen goed af

12 juli 2022

De tweede nacompetitie wedstrijd tegen DVS´33 is in een 1-1 gelijkspel geëindigd. Hercules dat afgelopen week de ene na de andere topwedstrijd speelde begon het duel met een achterstand van 3 doelpunten op DVS’33 na de 5-2 nederlaag in Ermelo afgelopen donderdag. Voorafgaand aan het duel bleek in de warming up dat voor Steff van Rooijen en Dirk Homoet de wedstrijd te vroeg kwam en zij vanwege blessures moesten afhaken. Wederom werd aangetoond dat Hercules over een jonge, kwalitatief goede en veerkrachtige selectie beschikt met een talentvolle jeugdopleiding achter de hand want de nu in de basisopstelling opgenomen Mo Himich en Nordin Zoufri speelden een prima wedstrijd en de reserve bank werd onder meer aangevuld met twee talenten uit de Onder 18, Joey de Bie en Nick Bouman.

Hercules begon op het drukbezochte Sportpark voortvarend aan het duel en kreeg enkele kansen. De beste mogelijkheid om tot scoren te komen was een vrije trap van buiten het strafschopgebied van Lars Vermeulen die helaas de kruising raakte. DVS’33 deelde in de eerste helft enkele speldenprikjes uit maar werd niet echt gevaarlijk, rust 0-0.

In de tweede helft een zelfde spelbeeld als rond de 60-ste minuut een DVS’33 aanvaller ten val gebracht wordt en scheidsrechter, Schaper een penalty geeft. De strafschop wordt nog bijna gepareerd door de weer uitstekend keepende , Pepijn Vonk maar DVS’33 komt op 0-1. Enkele minuten daarna is het Mo Himich die met een goede actie de ingevallen Luciandro Andeloe in staat stelt de 1-1 aan te tekenen. Hercules zet verder aan en krijgt kansen. Uit een van die aanvallen is het wederom Andeloe die scoort echter de goal wordt vanwege vermeend buitenspel afgekeurd, een twijfelachtige beslissing. Hercules raakt enigszins gefrustreerd en het is Tim Pieters die zijn tweede gele kaart ontvangt na een onnodige overtreding en met rood kan vertrekken. Trainer, René van der Kooij wisselt enkele spelers en met 10 spelers wordt er toch nog een slotoffensief uitgeperst dat jammer genoeg niet tot de winst leidt. Eindstand 1-1, DVS’3 naar de volgende ronde tegen Kozakken Boys en Hercules einde seizoen.

Een einde aan een fantastisch seizoen waar het weliswaar net niet lukte het kampioenschap te pakken maar waar velen genoten hebben van het uitstekende spel van de jonge Hercules ploeg. De in dit seizoen opgedane ervaring wordt meegenomen naar volgend seizoen en met enkele kwalitatieve versterkingen erbij staat er komend seizoen weer een spelersgroep waar iedere tegenstander rekening mee kan houden.

De vertrekkende spelers, Tyrone Fonville , Niek Hoogveld, Omar el Ghazaouani en Michiel van Doggenaar werden na afloop in een plezierige afsluitende sessie bedankt en succes gewenst bij hun nieuwe club. De hechte spelersgroep, trainers en staf hebben daarna het seizoen nog passend met de nodige alcoholische versnaperingen afgesloten.

Nu even na zo’n zwaar maar succesvol seizoen genieten van de zomer periode, mentaal en fysiek bijtanken en vanaf 14 juli a.s. weer scherp en fris aan de voorbereiding op een nieuwe seizoen beginnen!

Copyright © 2023 USV Hercules
crosschevron-down