Agenda

Hercules opent seizoen met klinkende zege op Dongen

22 augustus 2022

Hercules is het de competitie uitstekend gestart. Op het eigen Sportpark Voordorp was Hercules veel te sterk voor Dongen en won uiteindelijk 4-1.
Hercules startte het duel op de prima grasmat uitstekend. Het had veel balbezit en Dongen werd teruggedrukt op de eigen speelhelft. Dit resulteerde in de eerste tien minuten tot twee goede schietkansen voor Hercules die vakkundig onschadelijk werden gemaakt door Dongen doelman Wessel Sprangers. In de 23ste minuut leek Hercules op voorsprong te komen. Een voorzet van Dirk Homoet werd hard ingekopt door Tim Waterink, echter met een katachtige reflex wist Sprangers te redden voor Dongen. Enkele minuten later is het Dirk Homoet die naar binnen komt en met een hard schot bijna raak schiet, wederom is het de doelman die een doelpunt voorkomt. In de 34ste minuut van de wedstrijd zijn het de bezoekers die uit het niks op voorsprong komen. Tim Waterink staat buitenspel maar de daaropvolgende vrije trap wordt op de speelhelft van Hercules genomen, verwarring in de Hercules defensie zorgt ervoor dat Giovanni Bombarda fraai kan inkoppen, 0-1. De overigens prima leidende scheidsrechter Paarhuis verklaarde na afloop dat de regel omtrent buitenspel veranderd is, waar de buitenspel staande speler het duel aangaat is de plek waar de vrije trap genomen kan worden, een geldig doelpunt voor Dongen dus. In de laatste fase van de eerste helft wordt het spel wat rommeliger aan Hercules zijde. Veel onnodig balverlies en verkeerde keuzes aan de bal zorgt ervoor dat er geen grote kansen meer te noteren zijn en Hercules met een achterstand de kleedkamer opzoekt.

In de tweede helft zien we een Hercules dat met het mes tussen de tanden speelt en Dongen vanaf de eerste seconde terugdrukt naar achteren. De ingevallen Lars Vermeulen maakt dan ook na 53 minuten de dikverdiende gelijkmaker. Een voorzet van Rogier Benschop wordt door Vermeulen fraai ingekopt. Hercules wil meer en komt enkele minuten later op voorsprong. Uit een hoekschop van Oussama Lahri is het Tim Waterink die Hercules op voorsprong schiet. Hercules laat in deze fase zien fitter te zijn dan de tegenstander en het is wachten op een derde goal. Deze komt uiteindelijk 18 minuten voor tijd. Tim Waterink ontsnapt aan de defensie van Dongen, behoudt het overzicht en zorgt ervoor dat Lars Vermeulen zijn derde van de middag kan maken. De wedstrijd is hiermee beslist want Dongen wist in de gehele tweede helft tot geen fatsoenlijke aanval te komen. Een compliment aan de Hercules defensie die feitelijk de gehele wedstrijd een solide indruk maakte. Het slotakkoord is voor de ingevallen Luciandro Andeloe. In de extra tijd wordt hij diep gestuurd door Max Fichtinger en schuift Andeloe de bal beheerst binnen, 4-1. Scheidsrechter Paarhuis fluit direct voor het einde van de wedstrijd waardoor Hercules de eerste drie punten kan bijschrijven.
Aanstaande zondag speelt Hercules de uitwedstrijd in Heemskerk tegen ADO 20. De Heemskerkers zijn het seizoen uitstekend gestart met een overwinning op bezoek bij Groene Ster. Het duel op sportpark De Vlotter begint zondag om 14:00 uur

Copyright © 2022 USV Hercules
crosschevron-down