Hercules ook in return veel te sterk voor IJsselmeervogels en treft nu GVVV in halve finale

Voetbal

De tweede wedstrijd tegen IJsselmeervogels in de promotie/degradatie nacompetitie naar de Tweede divisie was na de 6-0 overwinning van afgelopen woensdag voordat deze begon eigenlijk een formaliteit. De “Vogels” stelden een team op van spelers die ook komend seizoen voor hen spelen aangevuld met hun jeugdige talenten. Hercules daarentegen kwam met dezelfde opstelling als de eerste wedstrijd naar “ De Westmaat ”. Het team van trainer Gert Jan Karsten startte de eerste helft met aanvallende intenties maar kon op een paar mogelijkheden na en een attent keepende , Fons Mulder geen potten breken. Toen in de 9e minuut bij de eerste de beste goede aanval van Hercules de 0-1 op het scorebord werd gezet werd hun spel er niet beter op. De Hercules goal was een goed uitgespeelde aanval waarbij Max Fichtinger alleen voor keeper, Julian Prinsen werd gezet, Fichtinger hield overzicht en stelde Tim Waterink in staat de bal in het lege doel te schieten, 0-1. In 42 -ste minuut gaf Tim Pieters een prima voorzet die werd ingeschoten door Max Fichtinger , de rebound kwam bij Tim Waterink terecht en de ruststand van 0-2 was bereikt.

De tweede helft was nog geen tien minuten oud of Oussama Lahri – met een mooi afstandsschot- en Tim Pieters – met een lage schuiver- hadden de stand naar 0-4 getild. Wedstrijd over en het grote wisselen kon beginnen. Dat Lars Vermeulen een fraaie 0-5 nog even binnenschoot is voor de statistiek.

Hercules door naar de halve finale , een formidabele prestatie , waar het de sterke GVVV ploeg van trainer, Gery Vink zal treffen. Deze wedstrijden staan gepland voor zaterdag 10 juni om 18.00 uur, eerst thuis en een week later, 17 juni uit in Veenendaal eveneens om 18.00 uur. De ploeg van trainer, René van der Kooij start vanaf maandag de voorbereiding op dit regionale topamateur tweeluik. Een tweeluik waar GVVV, dat gisteren eenvoudig Groene Ster met 4-0 versloeg, de favoriet is voor plaatsing in de finale maar waar Hercules na de succesvolle ontmoetingen tegen IJsselmeervogels uiteraard met het volle vertrouwen in zal gaan.

Begin van de week zal op de Hercules website informatie over de kaartverkoop e.d. rondom de eerste thuiswedstrijd van zaterdag a.s. plaatsvinden.