Agenda

Hercules ontvangt zondag vv Dongen in seizoensopening

21 augustus 2022

Na ruim zes weken van intensieve voorbereiding waarin trainingen en oefenduels elkaar in rap tempo opvolgde staat aanstaande zondag voor Hercules de competitiestart op het programma. In Utrecht op sportpark Voordorp is het altijd stugge Dongen te gast.
Hercules opent het seizoen dus in de 3e divisie met een thuiswedstrijd tegen Dongen. Een divisie die maar liefst vijf nieuwe clubs kent. Zo zijn VVSB, OJC Rosmalen, TOGB, UDI 19/CSU en Baronie de nieuwkomers.

Dongen is altijd een lastige tegenstander voor Hercules. De "kanaries" wisten vorig seizoen de volle buit mee te nemen uit Utrecht en ook in Dongen wist Hercules niet te winnen, dat duel eindigde in een 2-2 gelijkspel. Dongen kende vorig seizoen een prima seizoen en wist zich netjes in de subtop de nestelen van de 3e divisie. Met sterkhouders als Jan Gerrits, Wessel Sprangers, Fatih Karmaci en Mart van Bree heeft de Brabantse formatie voldoende ervaring en kwaliteit in huis om ook dit seizoen weer in een woordje mee te spreken in de 3e divisie. Afgelopen weekend kwam Dongen niet in actie voor de TOTO KNVB Beker, de Brabanders waren in tegenstelling tot Hercules vrijgeloot voor de Q1 kwalificatieronde. In de tweede ronde treft Dongen een uitwedstrijd tegen Stedoco, een tegenstander waar zeker kansen liggen voor Dongen om het hoofdtoernooi te behalen. Ook Dongen heeft zich goed kunnen voorbereiden op het nieuwe seizoen en de ploeg van trainer Osman Erbas speelde diverse oefenduels. Zo werd o.a. competitiegenoot OJC op een dikke nederlaag getrakteerd. Dongen zal zondag in Utrecht er uiteraard alles aan doen om met een goed resultaat richting Brabant terug te keren.

Voor Hercules wordt de thuiswedstrijd tegen Dongen alweer de tweede officiële wedstrijd van het seizoen. Afgelopen weekend won Hercules de TOTO KNVB bekerwedstrijd tegen Ter Leede overtuigend met 5-1, kanttekening is hierbij wel dat de Sassenheimers de gehele tweede helft in ondertal speelde. In volgende ronde speelt Hercules nu op woensdag 21 september een uitduel tegen Excelsior Maassluis. De selectie van Hercules is grotendeels in tact gebleven en de mannen van René van der Kooij zullen er dit seizoen ook alles aan doen om met aantrekkelijk voetbal zoveel mogelijk wedstrijden winnend af te sluiten. De voorbereiding verliep voor Hercules goed en de resultaten in de oefenduels waren positief. Toch zal Hercules aanstaande zondag een zware kluif krijgen aan de Brabantse tegenstander. Zoals afgelopen seizoen bleek toen de Brabanders in Utrecht met de drie punten ervandoor gingen. Voor Hercules wacht zondag een mooie uitdaging om hiervoor sportieve revanche te nemen.

De wedstrijd van aanstaande zondag staat onder leiding van Maurice Paarhuis uit Nijverdal. De leidsman, die dit seizoen gepromoveerd is naar de A-lijst en dus ook de nodige duels in de Jacks League zal leiden, wordt geassisteerd door de heren Bleeker en Aboujid. Het duel op sportpark Voordorp begint zondag om 14:00 uur.

Copyright © 2023 USV Hercules
crosschevron-down