Agenda

Hercules onnodig onderuit in Heemskerk

1 oktober 2021

Na de voortreffelijk gespeelde midweekse bekerwedstrijd tegen ACV heeft Hercules in Heemskerk de eerste nederlaag geleden onder leiding van trainer, René van der Kooij. Hercules begon goed aan de wedstrijd tegen ADO’20 . Met prima positiespel werd de thuisclub de wil opgelegd en het was al in de 3e minuut toen Steff van Rooijen na aangegeven van Lars Vermeulen met een droge knal in de verre hoek de 0-1 op het scorebord liet zetten. Hercules speelde die eerste fase goed en ging door en het was Lars Vermeulen die de ADO’20 defensie het nakijken gaf, bekwaam de keeper omspeelde en de 0-2 in de touwen joeg.

Na dat eerste halfuur sloop er steeds meer slordigheden in de Hercules ploeg. Er werd niet meer gevoetbald, niet kordaat verdedigd en bij het arrogante af ellenlang in en rond het eigen strafschopgebied heen en weer gespeeld in een veel te loom tempo. Wat een leek al aan zag komen gebeurde dan ook. Niet adequaat wegwerken in de Hercules defensie zorgde ervoor dat ADO’20 van dichtbij nog net voor rust de 1-2 kon scoren. Volstrekt onnodig en volledig te wijten aan het eigen optreden.

Na rust kwam Hercules met 3 wissels uit de kleedkamer. Dirk Homoet en Rogier Benschop werden om tactische redenen vervangen en Tyrone Fonville kon vanwege een blessure niet verder. Mike de Beer , Tim Pieters en Amin el Bouzidi waren hun vervangers. Hercules ging op dezelfde voet verder als voor rust en bracht ADO’20 daarmee verder in de wedstrijd. Op enkele aanvallen na was het ADO’20 dat de klok sloeg en in de 75-ste minuut kwam de formatie uit Heemskerk volledig terecht langszij, 2-2. Nog niet wakker geschut bleef Hercules volharden in het trage doelloze opbouw spel en riep daarmee de nederlaag op zich af. ADO’20 scoorde de 3-2 en 4-2 in de laatste fase van de wedstrijd en trok de winst terecht naar zich toe.

Voor Hercules geldt dat je natuurlijk altijd een keer tegen een nederlaag aan kunt lopen maar de wijze waarop nu van ADO’20 werd verloren is er één van collectief falen én volstrekt onnodig. Lang naar oorzaken zoeken hoeft niet want die zijn overduidelijk en er “in blijven hangen” evenmin, immers de volgende wedstrijd dient zich zondag al weer aan. Dan komt HSC’21 op bezoek dat weliswaar nog niet al te veel punten heeft verzameld maar altijd een stugge tegenstander is gebleken. Een mooie wedstrijd voor revanche op de vertoning tegen ADO’20.

Copyright © 2023 USV Hercules
crosschevron-down