Agenda

Hercules onderuit in topper tegen VVSB

13 februari 2023

Hercules moest zondag de winst laten aan de meer ervaren VVSB ploeg. In een open en kwalitatief hoogstaande wedstrijd begon VVSB goed zonder dat het tot grote kansen kwam. Hercules voetbalde zich daar na ca. 10 minuten prima onderuit en was ruim een halfuur lang de betere ploeg. Het dwong ook de nodige kansen af. Zo had Steff van Rooijen pech bij zijn inzet na een prachtige aanval en had de perfect uitgevoerde volley van Nathan Bijl een beter lot verdiend.

Kort voor rust was het dan toch VVSB dat de score opende. Een door Jesse van Nieuwkerk doorgekopte bal viel heel gelukkig voor de voeten van Leroy George die doelman, Fons Mulder kansloos liet, rust 1-0.

Na rust startte VVSB beter en had Hercules moeite de bal – met name voorin – vast te houden. VVSB had toen een overwicht dat enkele mogelijkheden opleverde. Hercules trainer, René van der Kooij greep rond de 65-ste minuut in door achterop 1 tegen 1 te gaan spelen en bracht Luciandro Andeloe en kort daarna Jordi Paulina en Max Fichtinger. Hercules zette aan om de gelijkmaker te forceren en het was de jonge Jordi Paulina die daar dichtbij was met een fraaie kapbeweging speelde hij zich vrij en schoot hard op doel echter de bal ging rakelings naast. Ook een kopbal van Tim Waterink uit een goed genomen corner van Oussama Lahri werd ternauwernood van de lijn gehaald. Uiteindelijk was het kort voor tijd Danny Bakker die met een lage schuiver de zege voor VVSB veilig stelde en de 2-0 scoorde.

Hercules speelde een prima wedstrijd waarin het een lange fase bovenliggend was echter het ontbeerde – logischerwijs gelet op de jonge ploeg - het ervaren voetbal gogme dat de VVSB ploeg wel in huis heeft. VVSB won niet alleen de wedstrijd maar ook de tweede periodetitel omdat Blauw Geel’38 gelijk speelde tegen Groene Ster.

Hercules wacht zondag wederom een stevige tegenstander als koploper ADO’20 op bezoek komt. De Heemskerkers zullen dat met niet al teveel vertrouwen doen na hun afstraffing bij TOGB, de ploeg verloor met maar liefst 6-0. Hercules weet wat het doen staat om de ambitie van het spelen van nacompetitie wedstrijden te realiseren heeft het twee kansen, de derde plaats op de eindrangschikking pakken of zelf de derde periode winnen welke op 5 maart a.s. met de uitwedstrijd tegen v.v. Gemert van start gaat. Voor beide kans mogelijkheden geldt dat er de nodige overwinningen gehaald moeten worden, gelet op het spel tegen VVSB een hoopvol én kansrijk vooruitzicht.

Copyright © 2023 USV Hercules
crosschevron-down