Agenda

Hercules onderuit in Ermelo, zaterdagavond de return in Utrecht

12 juli 2022

Na de zwaar teleurstellende kampioenswedstrijd tegen ADO´20 was er het nodige fysieke en mentale reparatiewerk voor de selectie van trainer, René van der Kooij voor het duel in de nacompetitie tegen DVS’33. Vanwege het krankzinnige KNVB programma speelt Hercules in 8 dagen tijd 5 cruciale wedstrijden waardoor voor enig fysiek en mentaal herstel niet of nauwelijks tijd is.

Als dan de wedstrijd tegen DVS’33 slechts 37 seconden oud is en de 1-0 voor de thuisclub te noteren valt verwacht je een Hercules team dat in elkaar stort echter de jonge ploeg toonde karakter en richtte zich op. Hercules begon beter te spelen en kreeg enkele kansen op de gelijkmaker. Spijtig was het dat niet scherp genoeg verdedigen na 25 minuten de 2-0 door DVS’33 gescoord kon worden.

Hercules bleef voetballen en in de 38 -ste minuut was het Shannon Carmelia die met een formidabele knal DVS’33 keeper, Huiskamp kansloos liet en de 2-1 aansluitingstreffer scoorde. Toch lukte het ook nu weer niet deze stand tot de rust te houden want naïef verdedigen leverde de derde volstrekt onnodige tegengoal kort voor rust op, 3-1.

Na rust een beter spelend Hercules dat de eerste 20 minuten domineert maar pech heeft met de afronding. Een kopbal van Mitchell Zwart en een schot van Tim Pieters wordt van de lijn gewerkt. Vervolgens is het in de 65-ste minuut als DVS’3 voor het eerst in de tweede helft voor de goal van Pepijn Vonk verschijnt maar wel direct scoort,4-1. Invaller Kruisheer van DVS’33 maakt er, na wederom onvoldoende de bal wegwerken ,5-1 van waarna Tim Pieters toch de 5-2 weet te noteren.

De ploeg van René van der Kooij heeft een voortreffelijk seizoen gedraaid en zal zaterdag in return in Utrecht ongetwijfeld vol gas geven om de achterstand te repareren. De jonge ploeg heeft dit seizoen heel veel ervaring opgedaan en kende de nodige leermomenten. Allemaal bagage voor komend seizoen die de selectie ongetwijfeld sterker zal maken.

Een oproep aan alle Herculanen het team zaterdag te steunen, zij hebben het verdiend!

De wedstrijd zaterdag begint om 18.00 uur op Sportpark Voordorp en staat onder leiding van scheidsrechter Schaper. Hij wordt geassisteerd door de heren Veen en Smets. De 4e officials is de heer Witlox

Copyright © 2023 USV Hercules
crosschevron-down