Agenda

Hercules O21 & O18 uitgeschakeld in bekertoernooi

29 augustus 2022

Onder 18 trad voor de bekercompetitie aan tegen vierde divisie genoot Telstar terwijl onder 21 de strijd aanbond met de jeugd van Roda JC die twee divisies hoger spelen. Bij de onder 18 doet zelfs Ajax mee en bij onder 21 proberen Slot c.s. Feijenoord via de onder 21 hun jeugdopleiding nieuw leven in te blazen.

Gelukkig is in bekervoetbal van alles mogelijk en dus liep Sportpark Voordorp best vol. Zo zagen we oud-trainer Erik Bosma langs de lijn en kwam er zelfs een disco het complex op rijden al bleek dat voor een latere feest wedstrijd. Toen ik om 12.30, althans volgens mijn horloge, het sportpark betrad bleek de onder 18 al met 0-2 achter te staan. Mijn horloge (gen Rolex) bleek dus toch niet gerepareerd en Telstar had aan 10 minuten genoeg om aan een voorsprong te komen. Wel waren allebei de goals echte weggevertjes, volgens de mensen langs de lijn. Dan loop je dus wel achter de feiten aan. En zo ging het de hele tijd door want nadat de bij vlagen ongrijpbare Jay Zouteriks er 1-2 van had gemaakt maakte zij meteen de onnodige 1-3. Jay gaf de moed niet op en maakte al snel de 2-3. Maar met nog één minuut op de klok, mijn horloge gebruikte ik niet meer, miste Hercules voor open goal en maakten zij 2-4. In de tweede helft bleef men knokken maar Telstar bleek gelukkiger in de afmaak en dat heeft natuurlijk deels met het scoreverloop te maken. Trainer Younes constateerde terecht: “Wij zijn niet weggespeeld en er had meer in gezeten”. Dat deed hem vooral pijn, maar deze eigenwijze verslaggever vindt dat juist een goed teken. Het verschil is dus niet zo groot weten ze voor de volgende confrontatie en met wat meer rust en wat minder geforceerde lange ballen komt het best goed met onder 18.

Bij het binnentreden van Roda JC ging er wel even een siddering door de Hercules gelederen want een groot aantal van de splers had wel wat weg van Rico Verhoeven. Met Messi, Xavi en Cruijff in ons achterhoofd weten we dat dit niet alles zegt maar het maakte toch wel indruk. Precies dat ontzag leek ook bij onder21 te spelen want het eerste halve uur kwam men er niet aan te pas. Ook al omdat de klerenkasten ook nog echt bleken te kunnen voetballen. Zo zagen we hun linksbuiten onze Milosz passeren door de bal met veel gevoel met zijn linkerbeen om hem heen te draaien en er zelf aan de andere kant om heen te rennen. De goals waren ook identiek waarbij een aanvaller werd vrij gespeeld en de scherpe voorzet tweemaal koelbloedig werd afgemaakt. Het leek een zware middag te worden totdat Nordin werd gelanceerd en alleen op de goal leek af te gaan. In een flits moest de scheids kiezen. Is dit geel of rood? En VAR of niet dat blijft een moeilijke keus. Hij koos voor rood en Roda moest met 10 man verder. Dat leek aanvankelijk niet zo veel uit te maken, volgens sommigen is spelen met 10 bij een voorsprong zelfs te prefereren, maar gaandeweg kreeg Hercules meer grip op het spel. En zeker nadat dezelfde Nordin de 1-2 had binnen gefrommeld ging de tribune er eens goed voor zitten. Een fraaie combinatie tussen Casper en Max strandde in de handen van de keeper en een regen aan hoek-en vrije schoppen leverden te weinig op. In de tweede helft hetzelfde beeld. Hercules drong wel aan kreeg veel vrije trappen, één zelfs in het strafschopgebied maar het gebrek aan richting en echte koppers brak Hercules op. In de laatste minuut bepaalde Roda JC met een uitbraak de uitslag zelfs op 1-3 en zo eindigde de beide bekeravonturen in mineur.

Ton van Rietbergen

Copyright © 2022 USV Hercules
crosschevron-down