Agenda

Hercules O18 speelt gelijk op bezoek bij FC Eindhoven O18

27 februari 2023

De O18 selectie heeft het op dit moment niet makkelijk in de vierde divisie. Waar vorige week een aantal sterkhouders ontbraken tegen Westlandia (4-3 verlies na 1-3 te hebben voorgestaan) stond afgelopen zaterdag de wedstrijd tegen FC Eindhoven op het programma. In het Jan Louwers stadion trad onze O18 aan tegen de door Jan Poortvliet (o.a. 9 jaar PSV, 19 interlands, trainer Southampton) geleide Brabantse leeftijdgenoten. Zonder Yassin Tallih en Maurits Prins die ook deze speelronde ingelijfd waren bij de O21 en helaas een nederlaag moesten incasseren bij het Groesbeekse De Treffers.

Na 15 minuten, net op het moment dat Hercules grip begon te krijgen op het sterk gestarte Eindhoven, werd door de laaghangende zon een speler over het hoofd gezien. Dit resulteerde in een ongelukkige tegentreffer. Een kwartiertje verderop werd een tweede tegentreffer geïncasseerd. Een speler van Eindhoven mocht vanuit buitenspelpositie de bal in de verre hoek schuiven. Het vlagsignaal werd genegeerd door de arbiter van deze middag. Hij stond er naar zijn zeggen immers ook dichtbij. Niet op lijn, maar wel dichtbij…. Geen uitleg en geen navraag bij onze immer integere grensrechter Brahim. Dan kan je zoals Brahim wel bij de laatste zes zitten bij de verkiezing van amateurscheidsrechter van het jaar, dat is nog geen garantie dat je vlagsignaal niet in twijfel getrokken wordt. We hebben de beelden inmiddels terug gekeken: een meter buitenspel. Er moet helaas geconstateerd worden dat we de arbitrage de laatste wedstrijden behoorlijk tegen hebben.

Ondanks dat Eindhoven het betere van het spel had bleef Hercules wel wat speldenprikken uitdelen. Imran en Akram waren dicht bij een treffer. In de tweede helft bleef het spel aardig in evenwicht zonder dat beide ploegen grote kansen kregen. Nadat Jay na een vervelende blessure naar de kant moest werd er het laatste kwartier vol ingezet op de aanval. Yassine was inmiddels vanuit Groesbeek aangesloten bij de O18 selectie (@penningmeesterhercules: de kilometerdeclaratie volgt) en ingebracht en David Boekelo in het veld gekomen ten koste van een verdediger en Mees werd mee naar voren gestuurd als stormram en bliksemafleider. Dit resulteerde in de 88e minuut in de aansluitingstreffer van David, het geloof was daarmee terug. Het opportunistische spel werd doorgetrokken en in de tweede minuut van de blessuretijd werd door Yassine de zaak recht getrokken: 2-2.  Na de staf van FC Eindhoven gefeliciteerd te hebben met het behaalde punt was de terugreis naar Utrecht een stuk plezanter dan vorige week. Aanstaande zaterdag wacht de thuiswedstrijd tegen Roda JC, aanvang 14.45 uur.

Copyright © 2023 USV Hercules
crosschevron-down