Agenda

Hercules maatje te groot voor OSS 20

31 oktober 2022

Het vooraf sterk geachte O.S.S.´20 bleek voor Hercules een redelijk makkelijk te nemen hindernis. Hercules speelde vanaf de eerste minuut om te winnen en drukte O.S.S.´20 naar achteren. Dat leverde in de 9e minuut al een voorsprong op. Een prachtige combinatie tussen Oussama Lahri en Rogier Benschop zorgde ervoor dat laatstgenoemde vrij voor keeper, Joep Hoefnagels hard kon uithalen en de 0-1 op het scorebord zette. Het is dat in de eerste helft Hercules in de eindpassing te onzorgvuldig was anders had de wedstrijd voor rust reeds beslist geweest. Nu bleef de score tot aan de rust 0-1. De ploeg van trainer, Roy de Haan kwam tot een enkele corner en een schot naar de parkeerplaats. Hercules dicteerde de wedstrijd.

De tweede helft een zelfde spelbeeld en in de 52-ste minuut was het wederom Rogier Benschop die scoorde, nu na prima voorbereidend werk van Tim Waterink die Benschop vanaf de 16 meter lijn in de gelegenheid stelde met een geplaatste schuiver de verdiende 0-2 aan te tekenen. Hercules was oppermachtig en O.S.S.’20 liep achter de feiten aan. In de 72-ste minuut was het de assist van Tim Pieters die ervoor zorgde dat Rogier Benschop zijn derde goal van de middag maakte en dus een hattrick kon bijschrijven. Kort daarna scoorde Tom Waterink uit wederom een assist van Tim Pieters met een fraaie kopbal de 0-4 tegen zijn oude club.

Een dik verdiende overwinning van een goed spelend Hercules in een wedstrijd waar keeper , Pepijn Vonk geen enkele keer hoefde te duiken en “schoon” de kleedkamer kon opzoeken. De vraag blijft natuurlijk was O.S.S.’20 nu zo zwak of was Hercules gewoonweg een maatje te groot. De neutrale toeschouwer zou voor de laatste bewering kiezen ook al miste de thuisclub enkele geblesseerde basisspelers.

Volgende week ontvangt Hercules het Amsterdamse JOS/WGM op Sportpark Voordorp. Het betreft dan de eerste wedstrijd van de tweede periode.

Copyright © 2023 USV Hercules
crosschevron-down