Agenda

Hercules maakt het zichzelf onnodig moeilijk

12 juli 2022

Op een zonovergoten sportpark in Echt heeft Hercules EVV verslagen met 2-3. De eerste helft speelde Hercules redelijk tot goed en kwam het in de 18e minuut via Luciandro Andeloe op een 0-1 voorsprong. Een 10 minuten later was het een prima combinatie die Lars Vermeulen uitstekend afmaakte 0-2. EVV stelde hier aanvallend niets tegenover. Kort voor rust wilde de Hercules defensie een situatie voetballend oplossen daar waar direct opruimen beter was geweest. De verspeelde bal bracht Steff van Rooijen in een lastige situatie en de overtreding zorgde voor een terechte penalty voor de thuisclub welke onberispelijk werd binnengeschoten1-2. Lang kon EVV hier niet van genieten want in de 46-ste minuut rondde Tyrone Fonville een goede aanval listig af, 1-3 en rust.

De tweede helft dacht Hercules er te gemakkelijk over en werd het spel er niet beter op. Veel kansen om de score te openen werden verprutst en de tegenstander werd door slordige passing sterker gemaakt. Uiteindelijk leidde dit tot de 2-3 van EVV en werd het nog een spannend kwartiertje. Met pijn en moeite werd de eindstreep gehaald en konden 3 punten worden bij geschreven. Een moeizame overwinning die veel hoger had moeten uitvallen en gemakkelijker tot stand had kunnen en eigenlijk moeten komen.

Paaszaterdag wacht het thuisduel tegen v.v. Hoogland dat zondag verrassend van Groene Ster won. Een altijd lastig te bespelen tegenstander waar je op 80 % spelend geen resultaat tegen boekt. De wedstrijd begint zaterdag op Sportpark Voordorp om 14.00 uur. Paasmaandag volgt dan de uitwedstrijd tegen Unitas in Gorinchem. Kortom, een belangrijk dubbel Paasweekend dat met een goed resultaat weleens tot een nog mooiere positie dan de huidige 4e plaats op ranglijst zou kunnen opleveren.

Copyright © 2023 USV Hercules
crosschevron-down