Agenda

Hercules krijgt de deksel op de neus in thuisduel tegen JOS Watergraafsmeer

7 november 2022

Hercules verloor zondagmiddag van een zeer defensief ingesteld JOS/WGM en is de ongeslagen thuis status kwijt. De Amsterdammers ?parkeerden de bus? zogezegd en deden dat sterk. In de eerste helft was het Hercules dat de ene na de andere aanval op het doel van JOS/WGM keeper, Bas Schol afrolde echter de hieruit voortkomende kansen werden niet benut. Onder zeer herfstachtige omstandigheden hield de defensie van JOS/WGM stand en kwam het zelf sporadisch tot een aanval. De rust werd dan ook bereikt met een 0-0 stand.

De tweede helft een kopie van de eerste waarbij Hercules het tempo verder opvoerde echter al deze aanvalsdrift leidde niet tot grote kansen. De Hercules ploeg speelde op zich prima voetbal echter naast een greintje geluk ontbrak het ook aan voetbal gogme. De meest aanvallen werden met korte combinaties door het hart van de defensie opgezet en de ervaren Amsterdamse ploeg wist daar wel raad mee. In dit soort wedstrijden geldt ook altijd nog de oude voetbalwet dat als je zelf niet scoort de tegenpartij dat wel doet. En in de 77 -ste minuut was het een prima counter die ervoor zorgde dat JOS/WGM via Richmond Bossman op een 0-1 voorsprong kwam. Hercules zette nog meer aan maar kwam niet tot uitgespeelde kansen. JOS/WGM maakte in de 89-ste minuut met de tweede counter van de middag via Nigel Hardenberg de 0-2.

Hercules speelde een voetballend prima wedstrijd echter het ontbrak aan slimmigheid en creativiteit. Teveel door het midden aanvallen in plaats van de zijkanten te benutten zorgde ervoor dat JOS/WGM gemakkelijk overeind kon blijven. Voor Hercules opnieuw een les dat in dit soort wedstrijden andere dingen gevraagd worden. Laten we er vooralsnog vanuit gaan dat de nederlaag van JOS/WGM een incident was en dat ervan geleerd wordt. Volgende week nieuwe wedstrijd om revanche te nemen. Het altijd lastige Quick Den Haag is dan de tegenstander.

Copyright © 2023 USV Hercules
crosschevron-down