Hercules klimt naar plek 3 na overwinning op Baronie

Voetbal

Hercules is door de 4-0 zege op Baronie opgeklommen naar de 3e plaats op de ranglijst welke aan het einde van het seizoen recht geeft op promotie nacompetitiewedstrijden. De ploeg van trainer, René van der Kooij speelde niet haar beste wedstrijd maar de fraaie goals en de 3 punten vergoeden een hoop. Na de eerste 20 minuten al de druk op de Baronie defensie te hebben opgevoerd was het Steff van Rooijen die de score opende met een hard schot in de korte hoek, 1-0 . Na een fraaie combinatie tussen Marijn Ploem, Steff van Rooijen en Lars Vermeulen was het de laatste die in de 37-ste minuut prachtig afrondde met een laag geplaatst schot in de lange hoek, 2-0. En de koek was nog niet op toen Tim Pieters voorgaf en spits Tim Waterink subtiel met de hak de voorzet in de verre hoek liet vallen, kansloos voor de verbouwereerde Baronie keeper, 3-0 en tevens de ruststand.

De Baronie ploeg stelde daar helemaal niets tegenover en zo spelend zal degradatie onafwendbaar zijn. Ook in de tweede helft hetzelfde spelbeeld waar Hercules ook nog steeds te ongeconcentreerd en slordig bleef spelen maar het geen kind had aan Baronie. Kansen waren er volop om de score verder te verhogen echter het bleef bij een goal van Tim Waterink waarmee de eindstand van 4-0 werd vastgelegd.

Komende zondag wacht het restant van het duel tegen ADO’20, een wedstrijd die onlangs door de opgelopen zware blessure bij Sem Kroon van ADO’20 in de 13 e minuut werd gestaakt. Een duel waar Hercules wel degelijk geconcentreerder en minder slordig voor de dag zal moeten komen wil het de 1-0 voorsprong verder uitbouwen dan wel over de streep willen trekken. Vooralsnog is de 3e plaats op de ranglijst bereikt en verder afstand genomen van enkele concurrenten echter er is met 10 wedstrijden nog een lange weg te gaan.