Agenda

Hercules in tweede helft langs OJC Rosmalen

30 januari 2023

Op het waterkoude sportpark in Rosmalen heeft Hercules de eerste competitie wedstrijd na de winterstop gewonnen van OJC. Hercules begon prima aan de wedstrijd en had het meeste balbezit. Dit leidde na een vlot lopende aanval tot een grote kans voor Marijn Ploem die net naast schoot. Even later nog een goede mogelijkheid voor Lars Vermeulen maar ook deze poging werd door de OJC defensie geëlimineerd.

Na een kwartier kwam OJC beter in de wedstrijd en rolde enkele aanvallen op het doel van keeper, Fons Mulder af. Slordig balverlies en niet ingrijpen op het middenveld was in de 18e minuut de aanleiding voor de openingstreffer voor OJC. De snelle Haoud Hassan werd de diepte in gestuurd en schoot de bal feilloos in de verre hoek achter Hercules keeper, Fons Mulder, 1-0. Hercules herpakte zich daarna weer maar de beste kansen in de eerste helft waren voor OJC. Echter, het was niet meedogenloos genoeg en dus werd de rust bereikt met een 1-0 stand.

Na rust een beter voor de dag komend Hercules dat de druk op OJC voerde. Die aanpak leidde ertoe dat in de 58 e minuut de mee opgekomen Mitchel Zwart uit een goed aangesneden corner van Lars Vermeulen de 1-1 kon binnen koppen. Nog geen minuut later was het Tim Waterink die uit een voorzet van Steff van Rooijen de 1-2 voorsprong liet aantekenen. Hercules bleef domineren en had mogelijkheden om de score te vergroten echter slaagde daar niet in. OJC perste er aan het eind nog een alles of niets offensief uit maar de Hercules defensie, met een uitstekende Fons Mulder aan het roer, gaf geen krimp. Resultaat: 1-2 winst en de eerste 3 punten van 2023.

Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen TOGB. In de uitwedstrijd in Berkel en Rodenrijs werd indertijd niet goed gespeeld en onnodig met 2-1 verloren. Kortom, de revanche mogelijkheid is komende zondag.

Copyright © 2023 USV Hercules
crosschevron-down