Agenda

Hercules in blessuretijd naast Dongen

12 december 2022

Op een prachtig nieuw kunstgrasveld maar ijskoude zondagmiddag heeft Hercules gelijk gespeeld tegen v.v. Dongen. Hercules had de eerste helft meer balbezit maar de aanvallen leverden slechts enkele mogelijkheden op omdat de eindpass veelal te slordig was. Ook verdedigend was het slordig en bracht men door matig verdedigen v.v. Dongen regelmatig in kansrijke positie. Zo ook na een half uur spelen toen een corner van v.v. Dongen halfbakken werd weggekopt en prompt voor de voeten van v.v. Dongen spits, Sel Bastmeijer kwam die het presentje in een 1-0 voorsprong omzette. Direct daarna wederom geklungel in de Hercules defensie en nu was het middenvelder, Faith Kamaci die probleemloos de 2-0 kon binnenschieten.

In de rust zal er wel een hartig woordje in de Hercules kleedkamer gesproken zijn want na rust kwam er een andere, mentaal sterke Hercules ploeg in het veld. De tweede helft was dan ook éénrichting verkeer naar het doel van v.v. Dongen. Al deze aanvallen leveren enkele mogelijkheden op maar het was eerst in de 75-ste minuut toen Oussama Lahri na een goed terug gelegde bal van Steff van Rooijen de 2-1 op het score bord kon laten zetten. Hercules zette verder aan en Marijn Ploem kon diep in blessure/ tijdrek /wissel tijd de 2-2 uit een scrimmage scoren. Heel v.v. Dongen woedend op scheidsrechter, Lars van Leeuwen die eerst v.v. Dongen trainer, Erbas een gele kaart gaf vanwege commentaar richting assistent scheidsrechter en vervolgens conform, het bij velen onbekende reglement toepaste, door een vrije trap kort bij de plek van het incident bij de zijlijn te geven. De door Rogier Benschop, die zijn laatste wedstrijd voor Hercules speelde omdat hij in Bergen op Zoom gaat werken en wonen, genomen vrije schop veroorzaakte de voor v.v. Dongen fatale scrimmage en bracht de gelijkmaker. Zuur voor v.v. Dongen dat zich zo spelend en met nog 16 wedstrijden voor de boeg zeker in de 3e Divisie zal handhaven, en geluk voor Hercules dat nog een punt aan de matig gespeelde wedstrijd overhield.

Hercules kan de balans opmaken van de eerste seizoenshelft, de verbeterpunten benoemen, lekker relaxen een paar weken en met een Spaans trainingskamp in het verschiet straks in januari weer volle bak er tegen aan om promotie nacompetitie wedstrijden af te dwingen.

Iedereen fijne feestdagen en een gezond én sportief succesvol 2023 gewenst !

Copyright © 2022 USV Hercules
crosschevron-down