Agenda

Hercules en Gemert spelen gelijk na spectaculaire slotfase

15 oktober 2021

Na de onnodige nederlaag in de laatste uitwedstrijd tegen ADO´20 ging Hercules zondagmiddag op zoek naar revanche in opnieuw een uitwedstrijd tegen het goed in de competitie van start gegane v.v. Gemert. Hercules speelde het eerste halfuur voortreffelijk positiespel en rolde de ene na de ander aanval af op het doel van v.v. Gemert. Toch was de eerste grote kans van de wedstrijd voor de Gemertse spits, Ralf Kemper die vanuit een goede schietpositie het Hercules doel onder vuur nam echter Fons Mulder pakte de bal adequaat. In de 17e minuut was het raak , matig uitverdedigen van de v.v. Gemert defensie bracht de bal bij Oussama Lahri die van de rand 16 de bal in de verre hoek schoot, 0-1. Na dat goede spel van het eerste halfuur werd Hercules toch weer slordig. Het bood v.v. Gemert de gelegenheid meer grip op de wedstrijd te krijgen net zoals dat in de wedstrijd tegen ADO’20 gebeurde. Of dat nu concentratieverlies , gemakzucht of jeugdige overmoed is wordt nog niet duidelijk maar op 3e divisie niveau mag dit niet gebeuren. Kortom, een stevig verbeterpunt. Overigens kon v.v. Gemert met de geboden spelruimte geen potten breken en bleef het steken op enkele corners.

Na rust ging Hercules voortvarend van start zonder dat het tot grote uitgespeelde kansen kwam. Ook een verdienste van keeper, Stefan Tielemans die de gehele wedstrijd goed voor zijn doel actief meespeelde en menig gevaarlijk opgezette aanval wist te onderbreken. In de 58-ste minuut veranderde alles. Een goed ingeschoten bal van Niek Hoogveld werd door een v.v. Gemert verdediger van de lijn gekopt en direct naar voren geschoten. Hercules stond niet geheel goed , stapte voor buitenspel echter de assistent scheidsrechter stond te dromen en liet door spelen. Voor spits , Ralf Kemper een koud kunstje om alleen voor Fons Mulder de 1-1 aan te tekenen. Hercules ging op jacht naar de tweede goal echter de defensie van v.v. Gemert gaf geen krimp en de Hercules aanvallen waren gewoonweg niet scherp genoeg. In 89-ste minuut sloeg het noodlot toe voor Hercules toen een pupillen fout – door het midden uitverdedigen – werd afgestraft door v.v. Gemert invaller, Chafik Mezziani, 2-1.

Hercules restte alles op alles te zetten om de gelijkmaker te produceren en had alleen de blessuretijd daar nog voor. Uit een van die aanvallen zette, na een voortreffelijke actie , Omar el Ghazouani de bal voor en het was Tyrone Fonville die de verdiende gelijkmaker binnen kopte, 2-2.

Weliswaar nog een punt gered maar eigenlijk twee verloren. Derhalve overheerste na afloop toch de teleurstelling. Het jonge team vertoont – logischerwijs – pieken en dalen in hun wedstrijdprestaties en kende tegen v.v. Gemert vergelijkbare spelmomenten met die in de vorige wedstrijd tegen ADO’20. Het zal stabieler en volwassener moeten gaan spelen en vooral moeten leren van de eerder gemaakte fouten, eerst dan zullen wedstrijden zoals tegen v.v. Gemert de volle winst opleveren.

Volgende week weer een nieuwe wedstrijd, thuis tegen het altijd defensief goed georganiseerde E.V.V., ook dat duel kan geen naïviteit verdragen en zal dus geconcentreerd én scherp aangegaan moeten worden. Voetballend zit het wel goed met de ploeg van René van der Kooij echter op dit niveau komt er meer bij kijken om tot winst te komen.Copyright © 2023 USV Hercules
crosschevron-down