Agenda

Hercules eenvoudig door naar volgende kwalificatieronde TOTO KNVB Beker

14 augustus 2022

In de eerste kwalificatieronde van het TOTO KNVB toernooi bleek Hercules veel te sterk voor zaterdag derde divisionist Ter Leede. Hercules begon op de voortreffelijke grasmat goed, zette hoog druk en creëerde de nodige kansen. In de 16 e minuut was het raak toen Oussama Lahri een voor de goal langs gespeelde voorzet in de verre hoek schoot en daarmee de 1-0 voorsprong op het scorebord zette.

Als Hercules in die fase was koelbloediger met de kansen was omgesprongen had de score al verder kunnen oplopen. Daarentegen was het Ter Leede dat uit het niets wist te scoren. Een fraaie goal van Bart v/d Weijden die in één keer uithaalde in de verre hoek en in de 23 e minuut de 1-1 liet noteren.

Hercules herpakte zich en zette Ter Leede verder onder druk. Dit leverde na een relatief lichte overtreding op Dirk Homoet in het strafschopgebied een penalty op. Tim Waterink was mild en schoot de penalty in de hoek waar ook keeper Mark de Vries voor koos. Kort voor rust brak diezelfde Tim Waterink door, liep alleen door naar de goal en werd ten val gebracht door Tomas Arroyo die met een rode kaart kon vertrekken. De vrije schop op de rand van het 16 meter gebied werd haarscherp door Oussama Lahri in de bovenhoek geschoten, onhoudbaar en de 2-1 voorsprong was een feit. Rust 2-1.

Ter Leede kon na rust met 10 spelers helemaal geen potten meer breken en Hercules liep in de tweede helft uit naar een 5-1 zege via doelpunten van Dirk Homoet en tweemaal Rogier Benschop waarvan de laatste een fantastisch afstandsschot was.

Hercules bekert verder en heeft een – gelet op de zeer warme omstandigheden – prima generale wedstrijd in de benen voor de eerste competitiewedstrijd zondag thuis tegen v.v. Dongen. Voor die wedstrijd kan trainer René van der Kooij ook weer uit de nu 3 afwezige (blessure/vakantie) spelers Steff van Rooijen, Lars Vermeulen en Tim Pieters aan de selectie toevoegen.

Komende dinsdagavond, 16 augustus wordt geloot voor de tweede kwalificatieronde welke voor 20/21 september midweeks geprogrammeerd staat

Copyright © 2022 USV Hercules
crosschevron-down