Agenda

Hercules deelt de punten op bezoek bij Blauw Geel 38 JUMBO

8 september 2022

Hercules heeft woensdagavond met 2-2 gelijkgespeeld in Veghel tegen Blauw Geel’38. Het team van trainer , René van der Kooij startte de wedstrijd ongeconcentreerd, leed veel balverlies , dekte de tegenstander op meters afstand en kon niet onder de druk van Blauw Geel’38 uit voetballen. Dit leidde tot een 2-0 achterstand binnen 20 minuten!

De Veghelaren zetten hoog druk met veel lopende spelers en wonnen ieder persoonlijk duel. Hercules bleef volharden in het heilig verklaarde voetballend rondspelen van de bal op ongeveer 15 meter van het eigen doel en riep de problemen over zich af.

Uit een spaarzame corner wist Nathan Bijl met een kopbal de aansluitingstreffer te produceren, rust 2-1. De aanvoerder was weer de onbetwiste uitblinker en probeerde zijn team op sleeptouw te nemen.

Na rust, met verse krachten in de ploeg, werd de wedstrijd anders aangepakt. Toen werd er wel door gedekt, direct gespeeld en Blauw Geel’38 onder druk gezet. Dit zorgde in de 56-ste minuut voor de gelijkmaker van Tim Waterink na goed voorbereidend werk van de voor rust voor Rogier Benschop ingevallen Oussama Lahri, 2-2. Hercules probeerde door te drukken om op voorsprong te komen echter de diverse inzetten leverden geen goal op. Ook Blauw Geel’38 herpakte zich op het eind van de wedstrijd nog, scoorde een vanwege buitenspel afgekeurde goal en miste enkele kansen.

Na 4 competitie wedstrijden is de Hercules ploeg nog lang niet stabiel genoeg. Iedere wedstrijd kende een onrustige en matige fase. Positief is dat het ondanks de ontbrekende vorm wel al 7 punten heeft behaald, punten die later als het – en dat gaat natuurlijk gebeuren – weer echt gaat lopen mooi meegenomen zijn.

Zondag staat het uitduel met promovendus TOGB uit Berkel en Rodenrijs op het programma die gisterenavond haar meerdere in OJC Rosmalen (0-2) moest erkennen.

Copyright © 2023 USV Hercules
crosschevron-down