Hercules boekt overtuigende overwinning op bezoek bij JOS Watergraafsmeer

Voetbal

Hercules had op Sportpark Drieburg in Amsterdam geen kind aan de thuisclub. Het toch in de gevarenzone verblijvende JOS/WGM beperkte zich tot louter verdedigen. Meer zat er ook niet in voor de ploeg van trainer Cor ten Bosch want het was Hercules dat vanaf de eerste minuut de veruit bovenliggende partij was. De ene aanval na de andere werd op het doel van JOS/WGM afgerold. Tim Pieters had na 5 minuten al een beste kans maar vond doelman, Bas Schol op zijn weg. Direct daarna viel de enige uitbraak van JOS/WGM in de eerste helft te noteren maar de kans werd door keeper, Fons Mulder vakkundig onschadelijk gemaakt. Na 12 minuten was het raak toen de mee opgekomen Marijn Ploem een voorzet van Tim Pieters in de bovenhoek kopte, 0-1. Nog geen 10 minuten daarna was het dezelfde Marijn Ploem die na een combinatie met Steff van Rooijen middels een lage schuiver de 0-2 op het scorebord zette. Verder bleef de schade voor JOS/WGM in de eerste helft beperkt.

In het eerste kwartier na rust probeerde JOS/WGM vertwijfeld het spelbeeld te veranderen maar kwam niet tot uitgespeelde kansen en als er al een mogelijkheid ontstond dan was het door het slordig verdedigen van Hercules. Vervolgens was het na een goed uitgespeelde aanval Max Fichtinger die de beslissende 0-3 scoorde, een bekeken goal. Uiteindelijk was het de enigszins ongelukkig spelende Tim Waterink die een uitstekende voorzet van Tim Pieters mooi afrondde en de eindstand op 0- 4 zette. Een verdiende zege van een prima spelend Hercules tegen een zwak acterend JOS/WGM.

Volgende week een weekend vrij en daarna wacht het goed in vorm zijnde en op de derde periodetitel jagende Quick Den Haag als tegenstander op Sportpark Voordorp.