Hercules boekt magere zege op sv OSS 1920

Voetbal

In de wedstrijd tegen O.S.S.´20 ging Hercules voortvarend van start en legde het de Brabanders direct haar wil op. In de 5e minuut leverde dat een goal op echter die werd vanwege vermeend buitenspel afgekeurd. In 11e minuut was het dan toch raak toen Tim Pieters een prima voorzet afleverde welke door Jordi Paulina onhoudbaar werd binnengekopt, 1-0. Hercules kreeg daarna nog enkele goede kansen om de voorsprong te vergroten echter in de afronding lukte dat net niet. Gaandeweg de eerste helft werd het spel van de Herculanen er niet beter op tegen een O.S.S.’20 dat geen enkele kans of mogelijkheid voor het doel van keeper, Stilanos Damkalis kon creëren.

De tweede helft een meer tegen zichzelf voetballend Hercules dat onzorgvuldig in de passing was en nauwelijks gevaarlijk voor de goal van O.S.S.’20 werd. Het zeer matige spel leidde er zelfs toe dat het zwakke O.S.S.”20 in de eindfase nog twee behoorlijke kansen op de gelijkmaker kreeg, één daarvan vloog hoog over het doel de andere werd vakkundig gestopt door keeper, Stilanos Damkalis. Hij was in dit duel de “stand – in” voor de afwezige Fons Mulder en dit het voortreffelijk.

De afdronk van deze belabberde tweede helft is dat Hercules toch de 3 punten wist binnen te halen, in deze eindfase van de competitie de allerbelangrijkste opdracht. Een dergelijke wedstrijd zit er in een seizoen weleens tussen en kan als incident beschouwd worden ook tegen de achtergrond van de vorige week prima gespeelde wedstrijd tegen HSC’21.

Nog 5 competitiewedstrijden te gaan met volgende week de uitwedstrijd tegen JOS/WGM op het programma. De Amsterdammers staan in de gevarenzone en met de wetenschap dat “een kat in het nauw rare sprongen maakt” wacht daar een lastige wedstrijd. Als er geconcentreerd gespeeld, kordaat verdedigd en scherp aangevallen wordt kan ook daar een zege geboekt worden.