Agenda

Hercules boekt benauwde overwinning in thuisduel tegen OJC Rosmalen

5 september 2022

Hercules heeft met een benauwde zege op OJC Rosmalen 3 punten gehaald. De ploeg van trainer , René van der Kooij speelde een prima eerste helft. De OJC formatie had niets in te brengen en Hercules dicteerde de wedstrijd. In de 7e minuut was het raak, Lars Vermeulen werd in het strafschopgebied op een penaltywaardige wijze aangevallen echter de bal kwam hierdoor bij Tim Waterink terecht die droog de 1-0 op het scorebord zette. Na 15 minuten was het weer gelijk door OJC spits Denis Knuiman. Na een lichte overtreding op Marijn Ploem kwam hij oog in oog met keeper, Pepijn Vonk die hij behendig omspeelde en de gelijkmaker produceerde, 1-1.

Hercules ging onverdroten door met het afrollen van de ene na de andere aanval op de OJC defensie en in de 20-ste minuut was het opnieuw Tim Waterink die de rebound van de OJC keeper na een goed schot van Rogier Benschop binnen werkte, 2-1. Hercules domineerde maar was niet zorgvuldig in de afwerking, het had zichzelf met zeker nog twee goals moeten belonen.

In de tweede helft zette OJC meer aan onder aanvoering van hun beste speler, Kevin Brands. Hercules werd slordig, voetbalde niet meer en veroorzaakte daarmee dat OJC de nodige kansen kreeg. Tot tweemaal toe werd het aluminium geraakt en werd een slippertje van keeper Pepijn Vonk door de arbitrage niet als doelpunt genoteerd. De dienstdoende assistent scheidsrechter had eenvoudigweg niet gezien dat de bal over de doellijn was geweest, zuur voor OJC mazzel voor Hercules.

Hercules behaalde uiteindelijk een onverdiende overwinning maar maalde daar niet over zeker ook tegen de achtergrond dat het vorig seizoen vaak ook aan de verkeerde kant van de medaille was uitgekomen na een dominante wedstrijd zonder punten. Fijn is dat de competitie doordendert zodat komende woensdag de nare bijsmaak over het matige vertoonde spel in de tweede helft weggespoeld kan worden. Hercules treedt dan om 20.00 uur aan in Veghel tegen Blauw Geel’38.

Copyright © 2023 USV Hercules
crosschevron-down