Agenda

Hercules boekt belangrijke zege op Quick en heeft titelkansen in eigen hand

12 juli 2022

Hercules heeft de voor haar altijd lastige uit wedstrijd bij Quick Den Haag met 0-1 gewonnen. In de eerste helft is Hercules het meest in balbezit en staat het team goed gepositioneerd. De eerste mogelijkheid om tot scoren te komen is als Oussama Lahri aanvaller ,Tim Pieters met een steekbal alleen op Quick keeper, Jari Puister afstuurt. De Quick defensie kan nog net ingrijpen en geeft een corner weg. Ook Quick krijgt een goede mogelijkheid via een uitgekookt geplaatste lob die maar net op het dak van het Hercules doel valt. Hercules is beter en Tyrone Fonville ziet zijn kopbal op de paal komen en later een prachtige volley door keeper, Puister uit het doel geranseld worden. Hercules komt nog een keer goed weg als een Quick aanvaller de lat raakt.

De eerste twintig minuten van het tweede bedrijf een feller Hercules dat de druk op de Quick defensie opvoert en enkele kansen krijgt maar in de afronding ongelukkig is. Eerst na 75 minuten is het uit een door Steff van Rooijen genomen corner Tyrone Fonville die met een prachtige kopbal de 0-1 laat aantekenen. Uit de daaruit voortvloeiende ontlading binnen de ploeg is op te maken dat de spanning voor deze wedstrijd groot is. In de slotfase is het keeper , Pepijn Vonk die met twee schitterende reddingen de 0-1 over de streep trekt en Hercules op de tweede plaats van de ranglijst zet.

Nog twee spannende duels breken aan, woensdag uit tegen s.v. O.S.S.’20 en tweede Pinksterdag thuis tegen ADO’20. Het betekent een knotsgek competitieslot dat enkele weken geleden niemand had kunnen voorspellen. OFC heeft nog 1 wedstrijd te gaan en 1 punt meer (58), v.v. Gemert heeft een punt minder dan Hercules (56) en speelt donderdag uit tegen v.v. Dongen. ADO’20 staat in punten gelijk met Hercules (57) maar heeft nog 1 wedstrijd uitgerekend tegen Hercules. Kortom, de neutrale voetbal liefhebber geniet en de diverse clubmensen leven in spanning.

Woensdagavond begint het uit duel tegen s.v. O.S.S.’20 om 20.00 uur.

Copyright © 2023 USV Hercules
crosschevron-down