Agenda

Hercules - ADO 20 vroegtijdig gestaakt na ernstige blessure

20 februari 2023

Slechts twaalf minuten en vijftig seconden duurde de inhaalwedstrijd in de Derde Divisie Zondag tussen Hercules en koploper ADO’20 op het Utrechtse Sportpark Voordorp. Toen was een ongelukkig duel tussen ADO’20-speler Sem Kroon en Jordi Paulina de oorzaak van het staken. De ADO’20-er brak daarbij hoogstwaarschijnlijk zijn enkel. Een duel overigens waarbij totaal geen sprake was van opzet.

Hercules begon voortvarend aan de wedstrijd en gaf de ploeg uit Heemskerk weinig ruimte. In de 6e minuut werd debutant Jordi Paulina nadat hij twee ADO’20 verdedigers voortreffelijk had uitgespeeld ten val gebracht binnen de 16 meter, strafschop. Tim Waterink schoot de bal onberispelijk achter doelman, Grim, 1-0. Hercules bleef gas geven en het was weer de jonge Paulina die bij een van de aanvallen vrij kon oprukken echter zijn subtiele pas was op het natte veld net iets te hard voor Tim Pieters om tot scoren te komen.

Hercules zat er goed in, gaf hoog druk en liet geen millimeter ruimte aan de ADO’20 spelers. Zo ook in de 12 e minuut toen Jordi Paulina een normale voetbal sliding inzette maar deze voor ADO’20 speler Sem Kroon zeer ongelukkig afliep. De Heemskerkse verdediger krijste het uit van de pijn na waar later bleek een ernstige enkelblessure. De bank van ADO’20 waar de situatie zich recht voor afspeelde sprong op en de begrijpelijke schrik emoties als gevolg van het gebeuren laaiden even op. Gelukkig was de rust snel terug en werd de aandacht verlegt naar de geblesseerde Sem Kroon.

Nadat Sem Kroon per ambulance naar het Ziekenhuis werd gebracht besloot scheidsrechter, Thom Winkel in overleg met alle betrokkenen om het duel definitief te staken. ADO’20 kende teveel spelers die aangaven niet meer verder te willen spelen waarvoor gelet op de ernst van de opgelopen blessure bij hun teamgenoot bij een ieder alle begrip voor was. De wedstrijd zal nu naar alle waarschijnlijkheid op zondag 19 maart a.s. worden uitgespeeld.

Hercules wenst de ongelukkig geblesseerd geraakte ADO’20 speler, Sem Kroon sterkte en een voorspoedige herstel periode toe.

Volgende week zondag wacht Hercules wederom een belangrijk duel als Blauw Geel’38 – concurrent voor een hoge eindklassering – op bezoek komt op Sportpark Voordorp.

Copyright © 2023 USV Hercules
crosschevron-down