Agenda

Gemengde divisies vanaf seizoen 2023-2024; Wat betekent dit voor Hercules?

25 december 2022

Vanaf komend seizoen 2023-2024 past de KNVB de voetbalpiramide (zie hieronder) aan door vanaf de 3e Divisie t/m de 1e klasse een gemengde competitie van zaterdag/zondag clubs te introduceren. De 2e Divisie is reeds op die wijze georganiseerd. Het doel van de KNVB van deze wijziging is om te komen tot meer regionale /derby wedstrijden, beperktere reistijd en een sportief aantrekkelijker en spannender competitie.

Voor Hercules zondag 1 geldt dus dat de zaterdag en zondag 3e Divisie gemixt worden. Hoe de indeling er precies uit gaat zien is eerst helder na de competitie als de promovendi en degradanten van de competities bekend zijn. Traditionele (statutair vastgesteld) zaterdagclubs blijven hun wedstrijden op de zaterdag spelen ondanks dat de thuisspelende club de speeldag mag vaststellen. De zondagclubs zullen zich derhalve qua speeldag aan die categorie zaterdagclubs moeten aanpassen.

Voor Hercules heeft dit uitdagende organisatorische consequenties wanneer het een fors aantal van haar thuiswedstrijden op zaterdag zal moeten spelen in combinatie met het nu al bomvolle programma van jeugd – en seniorenwedstrijden op de zaterdag. Immers, door meer regionale wedstrijden, meer media aandacht en meer publieke belangstelling zijn aanpassingen (KNVB richtlijnen en eisen) van de wedstrijdorganisatie gewenst.

Het Team Topvoetbal zal in samenwerking met het Veldvoetbalbestuur invulling gaan geven aan deze aangepaste wedstrijdorganisatie wanneer het eerste Hercules zondag team op zaterdag haar competitiewedstrijden dient te spelen.

Fijne feestdagen en gezond, gelukkig en sportief succesvol 2023 gewenst !

Namens: Team Topvoetbal usv Hercules/ december 2022

Copyright © 2023 USV Hercules
crosschevron-down