Agenda

De dag van het "KRUYS-VERHOOR"

22 november 2022

Het leek een zonnige dag te worden op Sportpark Voordorp.

Toen Emiel en Gea in het Paviljoen de voorbereidingen aan het treffen waren voor een mooi dagje voetballen en alleen de Champions League en Voetjebal Utrecht actief aan het sporten waren, was ons hoofdveld bedekt met een witte laag rijp.

Binnen klonk "Lovely Day" van Bill Withers, terwijl een flauw najaarszonnetje de rijp deed smelten en definitief besloten kon worden dat Hercules tegen rksv UDI'19/CSU door kon gaan.

De sponsor commissie was inmiddels in afwachting van de komst van Gert Kruys en RTV Utrecht kompaan René van den Berg. Voor onze lijfrenteschenkers, sponsoren en andere Hercules supporters gingen Gert en René dieper in op specifieke Hercules issues.

Allereerst werden René van der Kooy en Jesse de Boer gevraagd waar Hercules in sportief opzicht stond en waar het heen ging. Talentontwikkeling is hierbij het centrale thema. Derhalve is er veel aandacht voor doorstroming op alle niveaus. Dat valt niet mee voor een amateur vereniging met een onder gemiddeld budget. Op de vraag naar hoe spelers van ons eerste team in de Derde Divisie hier tegenaan keken moest René beamen, dat dat niet altijd eenvoudig was. Sommigen zien Hercules als opstapje naar een beter betaalde plek bij een club met een hoger budget. Maar anderen kiezen voor Hercules vanwege de warme sfeer, waar werd gekaart en waar slechts tweemaal per week wordt getraind - als je dat wil. Het feit, dat René nog steeds verbonden is aan Hercules, zijn de budgettaire krapte voor hem geen reden geweest om weg te gaan; sterker nog: René blijft in elk geval nog één seizoen bij Hercules. Het is wel belangrijk, dat de goede stappen, die sinds enkele jaren zijn gezet, worden geborgd in de organisatie.

Het volgende onderwerp op de agenda werd ingeluid door Gert Kruys' constatering, dat het een schande was, dat Hercules haar bekerwedstrijden al enige tijd niet kan afwerken in Voordorp. Niet alleen de lichtinstallatie is ruimschoots onvoldoende. De tribune is ook ondermaats voor een ploeg acterend in de Derde Divisie. Hoe is het mogelijk, dat een grote club met zo'n historie en zoveel maatschappelijke betrokkenheid zo weinig gedaan krijgt bij de gemeente Utrecht. Voorzitter Fons Visser wees erop, dat er vanuit de gemeente weldegelijk waardering is voor Hercules. Maar helaas gaat de afdeling Welzijn Utrecht niet over de accommodaties. Dat is afdeling Vastgoed.

Hercules is niet meer de kakkineuze club van weleer, het is inmiddels een zeer grote club met een zeer diverse aanhang. We hebben 96 teams, waarvan 11 senioren vrouwen teams. Daarnaast herbergen we Tennis, Cricket, Futsal, Badminton en Goalball. Een betere communicatie zou dan ook moeten kunnen leiden tot meer sponsoren en daarmee meer middelen om ambities op het vlak van accommodatie te kunnen waarmaken.

Na het zeer geslaagde Kruysverhoor was het tijd voor de wedstrijd tegen UDI'19. Na 90 minuten voetballen in het inmiddels natte en grijze weer stond er 2 - 0 op ons scorebord. Oussama Lahri en Tim Waterink waren verantwoordelijk voor de Hercules doelpunten. De laatste werd "man of the match" en kan gratis zijn haardos bij Kapsalon Mulder laten bijwerken. Nochtans vond ondergetekende dat ook Nathan en Dirk bijzonder goed gespeeld hebben.

Na de wedstrijd was de sfeer opperbest en werd het nog gezellig naborrelen in het warme en knusse het Paviljoen.

Hans ten Zweege

Copyright © 2023 USV Hercules
crosschevron-down