Agenda

Hercules wacht zware uitwedstrijd tegen koploper OFC

20 maart 2022

Komende zondag treft Hercules de koploper van de 3e Divisie. OFC staat vanaf dag 1 bovenaan en haalde tot nu toe 40 punten uit 18 wedstrijden. Toch presteert de ploeg van trainer Pieter Mulders, de laatste weken wisselvallig. Zo werd doordeweeks – weliswaar enigszins geflatteerd – concurrent v.v. Gemert met 4-1 verslagen maar zondag kreeg de koploper met dezelfde cijfers klop van laagvlieger v.v. Hoogland.

Toch is OFC de grote favoriet voor de titel met technisch vaardige spelers als onder meer Edip Biberoglu, Mo Chih, de ervaren Bilal el Amrani en doelman Mike Grim en natuurlijk topscorer Niels Springer in de gelederen. Hercules speelde een ongelukkige thuis wedstrijd tegen OFC dat meedogenloos de defensieve slippertjes wist af te straffen en in Utrecht met 2-3 aan het langste eind trok.

Hercules is momenteel in de fase van de zgn. “Europese weken” geraakt met het spelen van de doordeweekse inhaalwedstrijden. Tot nu toe lukt dat op de woensdag aardig getuige de twee overwinningen op respectievelijk HSC’21 en Blauw Geel’38. Toch is het de vraag of deze extra wedstrijden niet te veel een wissel trekken op de jonge Hercules selectie en de prestaties sterk zullen beïnvloeden. Het team van trainer, René van der Kooij is fit en zal zondag zeker voor een goed resultaat strijden. De selectie is nagenoeg compleet en met de fysieke conditie zit het met de jonge groep ook wel goed, cruciaal in deze fase blijft de mentale weerbaarheid maar ook op dat vlak worden stappen gezet.

De wedstrijd in Oostzaan begint zondag om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Kaper. Hij wordt in dit duel geassiteerd door de heren Tramper en Bleeker.

Copyright © 2023 USV Hercules
crosschevron-down