Hercules O21 speelt gelijk op bezoek bij Spartaan 20

Voetbal

Ik loop toch al wat jaren mee in de voetbalwereld, maar dit heb ik toch nog nooit meegemaakt. Even dacht ik een verkeerde afslag genomen te hebben en in het nieuwe Luxor te zijn beland. Ik liet de moeder van Guus nog even in mijn arm knijpen en vroeg nog even na of dit is toch wel Hercules O21 tegen Spartaan’20 was. Toen op alles bevestigend was geantwoord, keek ik weer naar het veld en daar stond hij op de middenstip (waar hij nauwelijks vandaan zou komen): een kruising tussen Stefano Keizers en Dick Jol. Vanaf de middenstip verkondigde hij allerlei wijsheden zoals: ‘Dit is mijn wedstrijd  en grensrechters heb ik niet nodig’. Over de tijd was hij ook duidelijk. Kijk naar de scorebordklok en je weet het, want een horloge heb ik niet. Dus we stoppen om 14.32 wist hij in de rust aan aanvoerder Casper te vertellen, die hij verder nooit te woord stond.

Voor de wedstrijd betekende dit dat hij bij alle ingooien wel wat te melden had en ze vaak liet overnemen, Daarentegen liet hij grote overtredingen vaak lopen. Dat deze in het strafschopgebied tot een penalty horen te leiden was hem blijkbaar ook niet bekend. Hierdoor sleepte de wedstrijd zich voort. Vaak leek het meer op het oplossen van een cryptogram dan een voetbalwedstrijd. Wel zagen we dat Spataan’20 sterker uit de startblokken kwam en terecht op een 1-0 voorsprong kwam. Met name Luci was wel heel dreigend en had minimaal 1 strafschop moeten hebben en Amin Moumouh raakte nog een keer de lat. Aan de andere moest ook keeper Wout, vervanger van Stilanos, vaak handelend optreden. De rust kwam inderdaad op het aangegeven tijdstip, al waren er meerdere blessuregevallen.

Na de rust was Hercules duidelijk sterker, maar een counter leidde wel tot de 2-0. Vriend en vijand waren overtuigd van ruim buitenspel. Grensrechter Redouan stak fier zijn vlag omhoog, maar de scheids wist het vanaf de middenstip beter. Op zo’n moment kun je makkelijk wegzakken in een vorm van lethargie en mopperen op alles wat er niet klopt, maar Hercules rechtte zijn rug. Na een prachtige combinatie tussen Casper en Luci zorgde de laatste voor de 2-1. Daarna werd de doorgebroken Luci door de keeper getorpedeerd, waarop onze artiest aarzelend geel trok. Alleen rood was op zijn plaats, maar eigenlijk vind ik dat we voor dit soort situaties waar een goal vrijwel zeker is gewoon een penalty moeten geven. Bilal zat zich ondertussen op de bank te verbijten, want een opspelende hamstring liet maximaal 20 minuten spelen toe. Toen trainer Nick Vreeman hem bracht, was er van die opspelende hamstring weinig te merken. Een vrije trap ging nog net over, maar daarna schoot hij vanaf de rand van het strafschopgebied schitterend in het kruis (2-2). Net op tijd want de stadionklok gaf 14.31 aan. En ja, hoewel er veel blessures en wissels waren, wisten we dat hij over 1 minuut minuut zou affluiten.