Agenda

Hercules O21 & O18 vermaken zich in Zuid Limburg

12 juli 2022

Omdat Hercules O21 een uitwedstrijd tegen MVV had en O18 juist tegen Fortuna Sittard moest aantreden werd besloten tot een combireis naar Zuid Limburg. Triomf Tours regelde een 66 personen bus en de club, de broers Haagman en enkele ouders zorgden voor broodjes en drankjes. Vooral de blikjes Limburgs Brand bier die de leider van O18 Roland Homoet met gevoel voor regionale identiteit had gekozen werden op de terugweg gretig genuttigd en trouwens ook de blikjes cola gingen rap al bleef de vraag of het hier louter om de cola ging. De reis zou worden afgesloten in de Hercules kantine waar foodtrucks en dj ons zouden opwachten op het 140 jarig jubileum feest.  

Eerst ging de bus naar de stadion de Geusselt waar MVV om 13.00 zou aantreden tegen O21. Het noemen van Willy Brokamp en Jo Bonfrère, voor de jongere lezer helden uit het voetbalverleden toen MVV echt een grote club was,  maakte de tongen los. En terwijl de sproeiers het gloednieuwe kunstgras op de juiste gladheid brachten, gingen onze gedachten bij ouderwetse koffie, cappuccino kent men nog niet in de MVV burelen, uit naar het verleden.  

Bij de wedstrijd viel meteen op dat het tempo zeer hoog was maar ook dat Hercules zich goed kon meten met de tegenstander. De luide aanmoedigingen in het eerste half uur van O18 gaven bovendien veel moraal. Wel was de hoeveelheid uitgespeelde kansen zeer beperkt en het was dan ook geen wonder dat de enige goal kwam uit een makkelijk gegeven strafschop na matig verdedigen en een iets te enthousiaste ingreep van Casper. Dit buitenkansje liet MVV zich niet ontgaan (0-1). Na de rust kwam Hercules gretiger uit de kleedkamer en na een minuut of 10 zorgde Casper met een subtiele schuiver voor de verdiende gelijkmaker (1-1). Vanaf dat moment zette MVV een tandje bij en was het aan stug verdedigen van Valentijn, Bouzzie, Michiel, Remi en later ook Emirhan en natuurlijk keeper Stilanos te danken dat het bij 1-1 bleef. Dieptepunt was een fraaie opening op Jasper die razendsnel op weg was naar het MVV doel maar volkomen ten onrechte werd afgefloten voor buitenspel. Ook een schot van Max in de slotfase had een beter lot verdiend, maar al met al was 1-1 de juiste uitslag. Na een snelle omkleed sessie reed onder 21 naar Geleen waar het bij O18 net rust was. Op dat moment stond O18 reeds met 1-2 voor, want Jordy had met een afstandsschot voor 0-1 gezorgd en de sterke spits Joey had met een poeier 0-2 gemaakt. Slordig verdedigen zorgde voor de 1-2 ruststand. Na rust was er, zeker volgens leider Homoet, sprake van galleryplay.  

En het moet gezegd de O18 is een team waar individuele klasse op bewonderenswaardige wijze is gecombineerd met teamgeest. Zonder meer een verdienste van coach Younes die al eerder een weekend uit naar Genk en omstreken had georganiseerd. Dat tripje is trouwens niet onopgemerkt gebleven want in ‘de Limburger’ kunnen we onze O18 onder de kop ‘MVV supporters steunen blunderende MVV keeper’ terugzien. Na een enorme fout van de MVV keeper tegen Excelsior staken de O18 boys, bij mijn weten geen echte MVV fans, de keeper een hart onder de riem iets wat de Limburgse pers niet is ontgaan   

Uit een prachtig indraaiende corner van Nick zorgde, waarschijnlijk Quinten voor het laatste tikje (1-3). Daarna strafte Joey meedogenloos slap uitverdedigen van Fortuna af (1-4) om even later zijn hattrick te voltooien (1-5). De enorme knal van Nick (1-6) zou wel eens de boeken in kunnen gaan, althans volgens leider Roland, als de mooiste van de 145 doelpunten die deze voetbalmachine dit seizoen heeft geproduceerd. De sfeer was dan ook opperbest op de terugweg al werd deze enigszins gedrukt door fysiek problemen van Mickey, die ineens druk op de borst voelde en moeite had met lopen. Gelukkig bleek het bij controle in de huisartsenpost allemaal mee te vallen en zo kon de stemming los in de bus terug. Zo bleken Koen en Bas uit O18 echte entertainers en brachten de ene smartlap na de andere ten gehore. ‘Het liever te dik in de kist dan een feestje gemist’ ging meer stemmig de bus door. Ook bleek Luciandro een meester in het imiteren van stemmetjes al kon niet iedereen dat waarderen. Bij het feest aangekomen bleken de foodtrucks reeds vetrokken maar de bierpomp, toch twee boterhammen met kaas, deed het nog prima. 

Ton van Rietbergen                

Copyright © 2023 USV Hercules
crosschevron-down