Agenda

Zaterdag 1: Weer niet!

14 November 2021

Het lukt de zaterdag 1 maar niet om een langere stabiele serie neer te zetten. Goede en slechte momenten en wedstrijden wisselen elkaar in hoog tempo af. Want waar het dinsdag in het restant tegen Houten zonder meer goed en vertrouwenwekkend was (ondanks de uiteindelijke nederlaag), viel het tegen Vriendenschaar toch weer tegen en gingen de Culemborgers met een degelijke 1 -3 terug richting Betuwe. Deels door eigen verdienste want er zat veel strijdlust en energie in de ploeg (waarbij in de eerste helft hun nummer 7 helaas geen maat wist te houden. Hij ging meerdere malen ver over de schreef, zowel verbaal als fysiek, en kwam gelukkig ook niet meer terug na de rust) maar deels ook omdat Hercules teveel weggaf en zelf te weinig creëerde dan wel profiteerde van de kansen en mogelijkheden. Waarmee de slimste ploeg van de middag (en niet per se de beste) de punten meenam. Zeker niet onverdiend overigens, Vriendenschaar speelde het leep en gedegen uit.

Vanaf het begin was het een strijd in heel hoog tempo met een op en neer gaand spelbeeld en een fel en gretig Vriendenschaar. Ook Hercules wilde graag en snel iets forceren. Dus waren er kansen over en weer, met de iets betere mogelijkheden voor de bezoekers. Olaf hield echter zijn doel nog schoon alhoewel hij even hulp van de kruising nodig had. Ook de keeper aan de andere kant kreeg voldoende te doen maar bleef baas in eigen strafschopgebied. Nummer zeven kreeg (meer dan terecht) geel en juist op het moment dat de strijd meer richting Hercules leek te gaan kantelen en zij greep op de strijd leken te krijgen, ging Jules flink in de fout. Een verkeerde keuze bij een terugspeelbal zorgde ervoor dat de bal tussen verdediging en keeper bleef steken. De spits van Vriendenschaar was er als de kippen bij en hij liet zich deze kans niet ontnemen. 0-1 dus en Hercules op achterstand.

Een beetje rommelige,wilde fase volgde. Jules kon zich nu positief onderscheiden door een prima ingreep achterin. Insa liet zich als vanouds zien met zijn verre inworpen maar moest ook (te) hard ingrijpen hetgeen hem op geel kwam te staan. Hercules scoorde wel maar deze werd afgekeurd wegens buitenspel. Mitch kreeg een kans maar lepelde de bal net over. Mark liet zien hoe het wel moet. Met een beetje mazzel kreeg hij de bal aan de voet en schoot vervolgens onberispelijk binnen. Een prima moment om gelijk te maken, zo vlak voor rust.

Er was dus nog een helft om orde op zaken te stellen. Luuk nam de plek van Rob in en zelfs met de wind nu tegen, was er vertrouwen in de goede afloop. De eerste twintig minuten van de tweede helft wees alles erop dat dit ook kon gaan lukken. Hercules was sterker en gevaarlijker ondanks dat Vriendenschaar bleef zoeken naar een snelle uitbraak. Een succesvolle strategie want bij een van die aanvallen werd er eerst niet fel genoeg ingegrepen en zeilde vervolgens het schot van afstand (met de forse wind mee) zomaar het net in. Vriendenschaar kwam daarmee opnieuw op voorsprong en kon wat meer achterover gaan leunen. Hercules juist niet, het moest vol aan de bak om nog een resultaat te boeken. Daarvoor werden Cas en Mickey het veld ingestuurd, zij losten Pim en Jules af om (nog) meer druk naar voren te kunnen zetten. Die druk kwam er wel maar doelpunten bleven uit. De bal werd net niet goed geraakt, er was wel gedoe maar geen echt gevaar in de 16, duwen en trekken was niet genoeg voor een pingel en een fraai schot van afstand van Mickey ging net aan de verkeerde kant van de paal en was dus naast.

Zul je net zien dat het wel gebeurt aan de andere kant! Vriendenschaar komt nogmaals uit en scoort de 1-3.

Over en uit. Afgetroefd op inzet en slimheid. Het lek is nog niet boven. Het lijkt er simpelweg op dat we momenteel niet beter kunnen. Daar gaan we aan werken! Gelukkig nu een weekje vrij. Tijd voor bezinning en de ruimte om pijntjes en blessures weg te werken. En dan volle kracht vooruit. HSSC is de volgende tegenstander. Op 20 november, opnieuw thuis.

Na afloop werd Lhasse gekozen tot Man of the Match. Met name vanwege zijn vele balveroveringen en zijn ongebreidelde strijdlust. Met dank aan Cees van Dillen, de balsponsor van vandaag.

De derde helft werd opgefleurd met heerlijke kip, aangeboden door Noordin van Ek van firma Kippig, waarbij ook ons aller Emiel zich niet onbetuigd liet. Waarvoor dank. Aanvoerder Maties, die helaas op het veld ontbrak, nam de gelegenheid te baat om de twee belangrijke pionnen Gea en Mark, die normaal nogal op de achtergrond hun werk doen, in het zonnetje te zetten. Waarvan akte!

Frank van den Heuvel

Copyright © 2023 USV Hercules
crosschevron-down