Agenda

Hercules wint eenvoudig van TOGB

6 February 2023

Hercules ging in het duel met TOGB voortvarende van start. De formatie van trainer, René van der Kooij zette hoog druk op de tegenstander en hanteerde vele positiewisselingen. Dit leverde de nodige kansen op echter eerst in de 19e minuut was het Tim Pieters die met een zuivere schuiver in de verre hoek de ban wist te breken en de 1-0 voorsprong liet aan tekenen. Hercules ging door op jacht naar de tweede goal maar was te onzorgvuldig in de afwerking of de TOGB defensie voorkwam met goed verdedigend werk verdere uitbouw van de voorsprong. De jonge TOGB ploeg wist voor rust slechts een enkele mogelijkheid af te dwingen maar werd niet echt gevaarlijk voor het doel van Hercules. Rust 1-0.

Direct na rust was het Oussama Lahri die Tim Waterink met een listige pass in scoringspositie bracht , de topscorer faalde niet en de 2-0 was een feit. Hercules rolde net als in de eerste helft de ene na de andere aanval op het TOGB doel af maar wist de met kunst en vliegwerk opererende TOGB defensie niet te verschalken. Het Hercules offensief zwakte af en toen een vrije trap door TOGB dwars de uiteen gelopen Hercules muur tot een goal gepromoveerd was brak een slordig kwartiertje aan. TOGB geloofde er weer in en Hercules speelde te ongeconcentreerd. Dit leidde tot enkele corners en wat schoten richting doelman Fons Mulder, die geroutineerd zijn werk deed. Uiteindelijk was het Tim Pieters die na een mooie aanval via de keeper en lat zijn inzet in het TOGB doel zag verdwijnen, 3-1 , wedstrijd gespeeld.

Komende weken staan zeer belangrijke wedstrijden voor Hercules op het programma, te beginnen komende zondag in Noordwijkerhout waar VVSB de tegenstander is. Een ploeg die koploper ADO’20 op de hielen zit en momenteel in kampioensvorm verkeert getuige de 10 achter elkaar geboekte overwinningen. Daarna volgen de thuiswedstrijden tegen respectievelijk ADO’20 en Blauw Geel’38, allebei ook stevige potjes. Kortom, Hercules dat weer in vorm begint te komen, kan aan de bak.

Copyright © 2023 USV Hercules
crosschevron-down