Agenda

Hercules verslikt zich wederom in DEM

12 July 2022

Hercules heeft hét de laatste wedstrijden niet. Veel balbezit, spelen op de helft van de tegenstander en kansen creëren lukt nog steeds behoorlijk echter de trekker overhalen én doelpunten scoren gaat momenteel niet. Ook de wedstrijd tegen DEM liet een zelfde beeld als de afgelopen weken zien. In de eerste helft had Hercules de score al moeten openen maar het vizier stond niet op scherp. In de tweede helft is de jonge ploeg nog steeds naïef als een blessuregeval niet binnen maar buiten het veld behandeld wordt , de defensie even niet goed staat , een man te kort komt en een twijfelachtige (keeper, Pepijn Vonk houdt de armen teruggetrokken maar de DEM speler laat zich tegen hem aan vallen) penalty het resultaat is. DEM pakt het cadeautje maar al te graag uit en scoort de 0-1.

Inmiddels meer dan driekwart seizoen verder blijkt dat de jonge Hercules ploeg geen snelle leerling is. Er worden nog steeds dezelfde fouten gemaakt of het nu gaat om meedogenloos verdedigen, scherp voor de goal zijn of slim duels aan gaan het is nog steeds een beetje teveel junioren voetbal. Jammer, want de voetballende kwaliteiten zijn aanwezig maar op divisie niveau zijn mentale weerbaarheid, voetbal gogme en opportunisme ook belangrijke elementen om tot resultaat te komen.

De kans op een nacompetitie” toetje” slinkt met deze derde nederlaag op rij met de week. Spijtig gelet op de uitslagen van de concurrenten van de afgelopen weken. Wat rest is hopen dat de vorm snel terugkeert, het seizoen goed kan worden afgesloten en wellicht met de bijdrage van een ”container” geluk toch nog een nacompetitie “toetje” bereikt wordt. Zo niet, volgend seizoen nieuwe kansen, zelfde prijzen.

Volgende week wacht degradatie kandidaat, Hollandia in Hoorn, ook geen gemakkelijk potje.

Copyright © 2023 USV Hercules
crosschevron-down