Agenda

Hercules verslaat Westlandia, zondag wacht Quick in Den Haag

12 July 2022

Hercules speelde Hemelvaartsdag niet groots tegen het tegen degradatie strijdende Westlandia. Na 14 minuten was het toch Hercules dat de score via Tim Pieters wist te openen echter de gelijkmaker liet niet lang op zich wachten, een lage schuiver van Mark van der Zalm betekende de 1-1. Hercules zette een tandje bij en wederom was het Pieters die de 2-1 voor zijn rekening nam. Rust 2-1.

Na rust scoorde Rogier Benschop de 3-1 en leek de wedstrijd gespeeld. Echter, er voltrok zich een uniek schouwspel toen Hercules vanwege een blessure de bal over de zijlijn trapte , Westlandia bij de hervatting de bal richting Hercules doel schoot en de door de straffe wind gedragen bal pardoes in het doel vloog. Heftige reacties over en weer toen Westlandia na de onbedoelde goal niet de sportief gebruikelijke vrije doorgang naar de goal verschafte. Na een korte adempauze van ca. 10 minuten voerde het gezonde verstand bij een ieder weer de boventoon en werd alsnog de vrije doorgang en “gratis” goal door Westlandia verstrekt, 4-2. Hercules incasseerde vervolgens door een onoplettendheid nog de 4-3 maar zette in de slotfase met twee doelpunten Westlandia alsnog opzij, eindstand 6-3.

Nu wachten de Herculanen nog 3 spannende competitie duels met te beginnen zondag het uit duel tegen Quick Den Haag waarna woensdag het uitduel tegen O.S.S.’20 en op 2e Pinksterdag het thuisduel tegen ADO’20 op het programma staat. Kortom, een lastig parcours naar de eindstreep waar een nacompetitie ticket of kampioenschap ligt.

Quick Den Haag is voor Hercules altijd een lastige tegenstander waar de afgelopen seizoenen weinig positieve resultaten tegen behaald zijn. Voor Hercules is het moment nu daar, nu er nog volop voor promotie gestreden wordt, deze negatieve uitslagen statistiek positief te beïnvloeden. Quick Den Haag dat het seizoen zorgeloos kan uitspelen verloor op Hemelvaartsdag van Hoogland met 3-0 en zal zich sportief voor die prestatie willen revancheren. Kortom, Hercules kan aan de bak maar weet ook wat er op het spel staat.

De wedstrijd in Den Haag begint om 14.00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter, Van Leeuwen. Hij wordt geassisteerd door de heren van Grieken en Kuijpers.

Copyright © 2022 USV Hercules
crosschevron-down