Agenda

Hercules vergeet zichzelf te belonen tegen VVSB in aantrekkelijk duel

6 October 2022

Hercules heeft het midweekse competitieduel tegen VVSB met 2-2 gelijkgespeeld. Op Sportpark Voordorp zagen de toeschouwers een Hercules dat sterk uit de startblokken schoot. Dit resulteerde in de 4e minuut voor een schietkans voor Rogier Benschop. Zijn schot verdween voor Hercules net aan de verkeerde kant van de doelpaal. Enkele minuten later was het Tim Waterink die uit een hoekschop van dezelfde Benschop rakelings naast kopt. Hercules blijft in de openingsfase met druk vooruit spelen en wint ook telkens de tweede bal op het middenveld. Nathan Bijl en Steff van Rooijen heersen hierin waardoor VVSB er niet uitkomt. In de 17e minuut zien we Rogier Benschop doorbreken aan de linkerkant zijn voorzet bereikt Tim Pieters die de bal net overschiet over de reeds gepasseerde doelman Ruben Valk. Na ruim 20 minuten zien we het eerste gevaar van de bezoekers uit Noordwijkerhout. Een goede combinatie tussen George en van Nieuwkerk wordt door laatstgenoemde net naast de goal van Pepijn Vonk gekopt. Het bleek slechts uitstel van executie voor Hercules. In de 26e minuut zien we een schitterende combinatie van de bezoekers met oud FC Utrecht aanvaller Leroy George als eindstation 0-1.

Hercules toont na deze tegenslag karakter en trekt binnen enkele minuten de stand gelijk. Een goede steekbal van Rogier Benschop zet Tim Pieters vrij voor doelman Ruben Valk waarna Pieters beheerst afrond en de verdiende gelijkmaker op het scorebord zet. In de eindfase van de eerste helft gaat Hercules op jacht naar een tweede treffer. Het dichtstbij is Hercules hier in de 44ste minuut. Tim Waterink kapt zijn tegenstander en schiet hard en laag op de goal. Doelman Ruben Valk weet met een goede redding Waterink van scoren te houden waardoor beide teams met een 1-1 tussenstand gaan rusten.

Na de rust zien we in de eerste fase weer een bovenliggend Hercules. Een snelle combinatie tussen Steff van Rooijen en Oussama Lahri levert een schietkans op voor Lahri. Helaas voor Hercules vliegt de bal net naast het doel. De verdiende voorsprong komt uiteindelijk in de 56e minuut. Een snelle uitbraak van Hercules zorgt ervoor dat Oussama Lahri hoog en hard kan inschieten na een fraaie assist van Tim Pieters. Hercules verdiend op voorsprong. Lang kon Hercules niet genieten van de voorsprong want VVSB wist in de 63e minuut gelijk te maken. Wederom was het Leroy George die een aanval goed kon afronden en beide ploegen weer in evenwicht bracht.

In het laatste half uur van de wedstrijd gingen beide teams vol voor de overwinning. In de inmiddels stomende regen op sportpark Voordorp golfde het spel op en neer met hachelijke momenten voor beide doelen. Zo waren Tim Pieters, de ingevallen Lars Vermeulen en Nathan Bijl dichtbij de winnende treffer. Aan de andere kant zagen we een fraaie redding van Pepijn Vonk op een doelpoging van Lo-Fo-Sang en wist Bjorn van Gorkom in de slotfase nog een bal van de doellijn te halen.

Na ruim 4 minuten blessuretijd vond de uitstekend leidende Johan Jensch uit Almere het voldoende en stapten beide teams met een gelijkspel het kletsnatte veld af. Hercules heeft zichzelf vooral in het eerste uur tekort gedaan door geen afstand te nemen van VVSB. In het laatste half uur kon het kwartje beide kanten opvallen waardoor beide teams konden leven met een puntendeling.
Komende zondag staat voor Hercules alweer de volgende competitiewedstrijd op het programma. Hercules gaat dan op bezoek in Beverwijk bij DEM.

Copyright © 2023 USV Hercules
crosschevron-down