Agenda

Hercules te sterk voor Quick

14 November 2022

Hercules heeft zich op Sportpark Hanenburg tegen Quick Den Haag hersteld van de onnodige nederlaag vorige week tegen JOS/WGM. Hercules kwam goed uit de startblokken en zette Quick direct onder druk , het rolde de ene na de andere aanval af. Schoten van Tim Waterink, Rogier Benschop en Oussama Lahri troffen echter nog geen doel. Quick moest het vooral van de omschakelmomenten hebben en kreeg een enkele corner te nemen. Uitgespeelde kansen voor beide ploegen waren in de eerste helft niet te noteren. Rust 0-0.

Hercules kwam goed uit de kleedkamer en ging een tempo hoger spelen. Dit leidde in de 51-ste minuut tot een prima aanval waar Lars Vermeulen de bal met de borst pan klaar legde voor Tim Waterink die Quick keeper, Patrick Zunderdorp met een laag geplaatst strak schot in de hoek kansloos liet, 0-1. Hercules bleef de bovenliggende partij en reeg de nodige kansen en mogelijkheden aan elkaar. Die druk kon Quick niet weerstaan en het was Rogier Benschop die een voorzet van Tim Waterink voortreffelijk in de loop aannam en doeltreffend afrondde, 0-2. Quick deed nog een slappe poging om tot een beter resultaat te komen maar bakte er eigenlijk niets van. Het enige wapenfeit was een vrije trap boven op de lat.

Smetje op de verdiende zege was het uitvallen van keeper, Pepijn Vonk die toen hij de bal al vast had lomp geraakt werd op zijn schouder door een Quick aanvaller. Invaller keeper, Fons Mulder kon zo de laatste tien minuten van de wedstrijd volmaken na zijn lange revalidatie van zijn kruisband operatie. Ook Tim Pieters kende een ongelukkige middag toen zijn schouder even uit kom schoot na een botsing met een Quick verdediger. Hopelijk herstellen beide spelers snel.

Komende weekend treft Hercules het Brabantse UDI’19 op Sportpark Voordorp.

Copyright © 2023 USV Hercules
crosschevron-down