Agenda

Hercules sluit intensieve week af met overwinning op Baronie

26 September 2022

Hercules speelde afgelopen week 3 belangrijke wedstrijden en won ze alle drie. Thuis tegen v.v. Gemert (4-1), het TOTO KNVB duel uit tegen Excelsior Maassluis (1-2) en de uitwedstrijd tegen v.v. de Baronie (1-2). Een prima prestatieve week waar de volle winst werd gepakt. De duels tegen v.v. Gemert en Excelsior Maassluis speelde Hercules uitstekend hoe anders was dat zondag in Breda. Het leek wel of iedere speler “ een mud aardappelen op de rug” had, handelde in een “walking voetbal” tempo en geen enkele beleving inbracht. Gelukkig was ook de thuisclub niet in goede doen, de mogelijkheden die zij kregen om tot scoren te komen werden veelal veroorzaakt door het matige spel van Hercules en vervolgens door hen verprutst. Hercules kreeg slechts twee mogelijkheden in de eerste helft en dankzij een alerte Tim Waterink kon één daarvan omgezet worden in een goal, rust 0-1.

Hercules kwam de tweede helft beter uit de kleedkamer en zette druk op de Bredase goal echter eerst in de 67-ste minuut kon de score verdubbeld worden toen Oussama Lahri zag dat zijn afstandsschot door toedoen van een v.v. Baronie verdediger over de doelman gechipt werd, 0-2. De wedstrijd kabbelde voort en Hercules kreeg de beste kansen om de score op te voeren. Echter, door het matige spel kwam dat er niet van . Uiteindelijk was het v.v. de Baronie, dat nog helemaal niet gevaarlijk voor het Hercules doel was geweest, dat uit het niets bij een onoverzichtelijk kopduel in de 87-ste minuut de 1-2 scoorde. Hercules kwam verder niet in gevaar en pakte de volle winst.

Als ook mindere wedstijden de volle 3 punten opleveren valt er over het resultaat niet veel te klagen. Dat het spel beter moet en dat die kwaliteit er is weet een ieder. Deze week weer herstellen van de intensieve week, lekker trainen en voorbereiden op twee zware competitie thuis wedstrijden. Zo komt zondag GVV Unitas op bezoek waar vorig seizoen tot twee keer toe onverdiend met 1-0 van verloren werd en midweeks reist het op 3e plaats staande VVSB naar Sportpark Voordorp. Goed voetballende tegenstanders waartegen volle bak gespeeld moet worden.

Copyright © 2023 USV Hercules
crosschevron-down