Agenda

Hercules ontvangt zondag oude bekende OJC Rosmalen

5 September 2022

Hercules speelt aanstaande zondag haar tweede thuiswedstrijd van het seizoen. Ditmaal komt OJC Rosmalen op bezoek, de promovendus getraind door de ervaren Willem Leushuis is het seizoen gestart met tweemaal een puntendeling. In de openingswedstrijd op sportpark Zeelst hielden de mannen van Leushuis goed stand en eindigde het duel in een terecht 1-1 eindstand. Afgelopen zondag kwam het Limburgse Groene Ster naar Sportpark De Groote Wielen. De Limburgers wisten tweemaal op voorsprong te komen maar moesten toestaan dat in de extra tijd OJC op gelijke hoogte kwam, 2-2. Grote man bij OJC is doelpuntenmachine Dennis Knuiman. De inwoner van Driel, die samen met ex Hercules aanvoerder Niek Hoogveld een voetbalschool runt, loopt 1 op 1 in de competitieduels en is een belangrijke schakel in het aanvalsspel van de Brabanders. OJC wist afgelopen seizoen tweede te worden in de Hoofdklasse B achter kampioen Baronie uit Breda. In de play-off wist OJC eerst af te rekenen met SJC en vervolgens ging ook Hoogland over de knie. Hierdoor zijn de Brabanders weer terug op het niveau waar het twee jaar terug uit degradeerde. De onderlinge duels tussen Hercules en OJC in de toenmalige Topklasse en 3e divisie zijn altijd spannend en doelpuntrijk. De krachtsverhoudingen liggen dichtbij elkaar en het aanvalsspel van beide teams zorgt altijd voor aantrekkelijke wedstrijden, hopelijk is het duel van aanstaande zondag hier geen uitzondering op.

Hercules hoopt aanstaande zondag zich voor eigen publiek te kunnen herstellen van de nederlaag tegen ADO`20. Hercules gaf het eerste half uur niet thuis en stond daardoor op een onnodige achterstand. Hercules kwam nog wel terug in de wedstrijd maar liep zich uiteindelijk stuk op de Noord Hollandse defensie. Komende zondag zal Hercules dus vol voor de overwinning moeten gaan en ervoor moeten zorgen dat de 3 punten in Utrecht blijven om aansluiting te behouden met de koplopers. Hercules kan dat doen met een volledige en fitte selectie waarin iedereen tot de beschikking is van hooftrainer René van der Kooij.

Het duel van aanstaande zondag zal onder leiding staan van Eric ter Brake. Hij zal geassisteerd worden door de heer Degirmenci, op moment van schrijven van deze voorbeschouwing is de tweede assistent scheidsrechter nog niet aangesteld door de KNVB. Het duel van aanstaande zondag begint om 14.00 uur op sportpark Voordorp.

Copyright © 2023 USV Hercules
crosschevron-down