Agenda

Hercules onderuit in thuisduel tegen Dongen

12 July 2022

Hercules heeft de wedstrijd tegen v.v. Dongen verloren met 1- 3. Hercules legde best aardig spel op de zeer matig onderhouden grasmat van Sportpark Voordorp. Het creëerde in de eerste helft de nodige kansen echter de prima v.v. Dongen doelman stond een doelpunt veelal in de weg. Dongen stelde daar aanvallend niet al teveel tegenover en kwam tot een enkele mogelijkheid in de eerste helft. Rust 0-0.

De tweede helft was koud begonnen of een iets te kort terug gekopte bal in de Hercules defensie zorgde voor een uitbraak van de Dongen aanval die direct succesvol werd afgerond, 0-1. Hercules reageerde meteen want binnen twee minuten was de stand gelijk getrokken door een fraaie goal van Tyrone Fonville. Hercules zette verder aan om een voorsprong te forceren echter was ongelukkig in de afwerking en ondervond de nodige hinder in het combinatiespel vanwege het hobbelige veld. In de 71-ste minuut was het v.v. Dongen dat bij een van hun spaarzame uitvallen succesvol was. De mee opgekomen Dongen middenvelder schoot de bal perfect in de verre hoek en dat betekende de 1-2. Hercules wisselde in de 74- ste minuut enkele moegestreden spelers echter deze stonden koud in het veld of een arbitrale dwaling leidde de 1-3 in. Laatste man, Niek Hoogveld werd vastgehouden, bleef staan en wachtte op een fluitsignaal dat niet kwam waardoor de Dongen aanvaller een vrije doortocht had, resultaat de 1-3.

Hercules perste er nog een slotoffensief uit echter zonder succes. Een jammerlijke nederlaag die een gemiste kans op een top 3 ranglijst positie opleverde. Het streven die positie op de ranglijst te realiseren is nog steeds prima haalbaar gelet op de hoeveel nog te spelen wedstrijden en het geringe puntenverschil. Zondag wacht de volgende wedstrijd, uit tegen HSC’21 in Haaksbergen.

Copyright © 2023 USV Hercules
crosschevron-down