Agenda

Hercules mist op haar na kampioenschap; donderdag wacht DVS 33

12 July 2022

Hercules heeft in een zinderende thriller voor ca. 2000 toeschouwers kort voor tijd het kampioenschap door de vingers zien glippen. Hercules begon uitstekend aan het duel en het was na 4 minuten al raak toen Omar el Ghazouani met een lage schuiver in de verre hoek de 1-0 voorsprong liet noteren. Na deze vroege goal was het ADO’20 dat met de stevige wind én regen in de rug meer balbezit kreeg en na twintig minuten met een lob over Hercules doelman Pepijn Vonk de 1-1 op het scorebord zette. Hercules speelde die eerste helft niet goed. Het bewoog voorin te weinig en in balbezit was het tempo te laag. ADO’20 had nog een dot van een kans om op voorsprong te komen maar Pepijn Vonk redde uitstekend.

De tweede helft werd door Hercules anders en beter aangepakt . De ene aanval na de andere werd er op het ADO’20 doel afgerold ook al speelde de stevige rugwind parten bij het combinatie spel. In de 69-ste minuut is het eindelijk toch raak en komt een afvallende bal uit een corner voor de voeten van Tim Pieters die hard en laag de bal inschiet, 2-1 voorsprong. Ook nu weer slaagt Hercules er niet in de voorsprong lang vast te houden want ongeveer 10 minuten later wordt er bij de zijlijn niet kordaat ingegrepen en laat men de rechtsback van ADO’20 de bal voorzetten die vervolgens bij de tweede paal wordt binnengeschoten, 2-2.

Hercules zet aan voor een slotoffensief. Het is de 88-ste minuut als het lijkt dat ADO’20 op voorsprong komt echter de bal wordt na een hachelijke situatie van de doellijn opgepakt door Pepijn Vonk die vervolgens de messcherpe counter met zijn geplaatste uittrap inzet. Het is Tim Pieters die er vandoor gaat en de bal bij Tyrone Fonville weet te krijgen die succesvol doel treft en de 3-2 scoort. In de daarop volgende hectiek wordt de ADO’20 ploeg van alle kanten geïnformeerd over de 2-0 voorsprong van OFC tegen Quick hetgeen met deze stand betekent dat Hercules kampioen is en ADO’20 de nacompetitie in gaat. Echter, het is ADO’20 trainer én voormalig OFC trainer (!) Roy v/d Mije die zijn ploeg juist opzweept om voor de gelijkmaker te gaan. Plichtsgetrouw wordt de opdracht van de trainer uitgevoerd en na een makkelijk gegeven vrije trap rond de 16 meter wordt – de overigens fraaie - gelijkmaker genoteerd. Resultaat: Hercules gaat de nacompetitie in en ADO’20 heeft helemaal niets en einde seizoen. Na afloop boze commentaren uit het ADO’20 hoek op de ongelooflijke domme actie van hun trainer, Roy v/d Mije die blijkbaar geen trek in een nacompetitie en promotiekansen voor zijn ploeg had.

Natuurlijk grote teleurstelling bij Hercules door het mislopen van het kampioenschap echter de komende dagen zal het besef komen wat voor fantastisch seizoen het was met een prachtige tweede plaats op de eindranglijst en het halen van de nacompetitie. Wat nu wacht zijn de door de KNVB veel te kort op het eind van de zondag competitie geprogrammeerde nacompetitiewedstrijden. Hercules treft donderdagavond al in Ermelo DVS’33 (3e periodekampioen in zaterdag 3e Divisie) en speelt zaterdag de return op Sportpark Voordorp. Wedstrijden waarvoor de rug gerecht moeten worden. Wat de afloop ook is de jonge Hercules ploeg heeft het geweldig gedaan dit seizoen en spelers, trainer en staf kunnen trots zijn op deze prestatie.

De wedstrijd donderdagavond tegen DVS’33 in Ermelo begint om 20.00 uur.

Copyright © 2023 USV Hercules
crosschevron-down