Agenda

Hercules legt van der Kooij langer vast als Technisch Manager

12 July 2022

Dat het een gelukkig huwelijk is tussen van der Kooij en Hercules moge duidelijk zijn. De hoofdtrainer die op het nippertje met ons vlaggenschip het kampioenschap misliep naar het hoogste amateurniveau had al verlengd als hoofdtrainer waardoor hij wederom voor de groep zal staan straks.

Echter daarnaast heeft de club van der Kooij weten te strikken voor nog eens 3 jaar als Technisch manager. ”Rene kwam hier 11 jaar geleden binnen als HJO, hij heeft hier enorm zijn stempel gedrukt op zowel onze jeugdopleiding als ons 1e elftal. We willen deze lijn nu doortrekken. We willen vol inzetten op een nog betere doorstroming vanuit de O17, O18 en O21. Daarbij is zaterdag 1 in scope gekomen als nieuwe landingsplaats voor talenten uit onze jeugdopleiding. Als hoofdtrainer lijkt het ons logisch dat hij wellicht nog een stapje hoger gaat maken, echter als Technisch manager wilden we heel graag verder met Rene en zijn we erg blij dat we nog 3 jaar met elkaar mogen gaan samenwerken”, aldus bestuurslid Sydney Volten.

Van der Kooij zelf is er ook blij mee: “Als je hier al zo lang zit dan krijg je wat met de club, met de mensen daaromheen, ik voel me gewaardeerd en wil blijven meewerken om structureel op dit niveau te kunnen blijven acteren met de club. Al jaren moeten we enorm vindingrijk zijn en we moeten er hard voor werken binnen onze middelen. Mede daardoor stoppen we ook meer energie in onze opleiding”. Op de vraag of dit automatisch ook betekent dat hij dan ook nog de komende 3 jaar hoofdtrainer zal zijn reageert hij als volgt: ”dat lijkt me onwaarschijnlijk, deze functie is prima te combineren als ik op zaterdag ergens in de 2e divisie aan het coachen ben” zegt hij met een knipoog, om eraan toe te voegen dat dit met Hercules te bereiken het allermooiste zou zijn, iets waar men een maandje terug wel heel erg dichtbij was.”

Copyright © 2023 USV Hercules
crosschevron-down