Agenda

Wintercompetitie 2022-2023

15 February 2023

De wintercompetitie start 5 november 2022 en loop door t/m 18 maart 2023

Nog even korte uitleg:
Je kunt meedoen als team van minimaal 2 heren en 2 dames. Meer spelers wordt aanbevolen in verband met beschikbaarheid. Je speelt ongeveer 1 maal per maand op de zaterdag, eventueel wordt er uitgeweken naar de zondag. Er wordt een heren en een dames dubbel gespeeld en twee gemengd dubbels. Je speelt 2 sets en bij gelijke stand nog een super tie break. Bij 2 set winst krijg je 3 punten, bij set winst en winst tie break 2 punten, bij 1 set winst 1 punt. Als team kan je dus maximaal 12 punten vergaren.

De Wintercompetitie wordt in Poules ingedeeld van A-E. A is het sterkst en E is zwakst. Competitie betekent ook dat je kan promoveren en degraderen. De eerste 2 teams promoveren, de laatste 2 teams
degraderen in principe. In principe omdat de commissie anders kan beslissen, rekening bijvoorbeeld gehouden dat teams een andere samenstelling kunnen hebben. Als een nieuw team zich inschrijft, wordt gekeken naar de sterkte van een team. Stel het nieuwe team schatten wij in voor de B poule. In dat geval promoveert nummer 2 van Poule C niet. De WTCT bepaalt de sterkte naar de gemiddelde rating, wedstrijd ervaring etc.
Voor overige zaken zie het wintercompetitie reglement. Wij hopen op een plezierige en sportieve competitie.

Standen en verzoek tot aanpassing schema door geven via e-mail: wtct.tennis@usvhercules.nl

Klik hieronder voor de volgende overzichten:

Copyright © 2023 USV Hercules
crosschevron-down