Agenda

Hercules wacht druk paasweekend met duels tegen Hoogland & GVV Unitas

19 April 2022

Komend Paasweekend staan twee belangrijke wedstrijden voor Hercules op het programma. De resultaten van die wedstrijden bepalen mede of Hercules op meerdere fronten kan blijven meedoen. Zowel de kans om de 3e periodetitel te pakken dan wel zodanig hoog op de eindrangschikking te eindigen dat deelname aan de nacompetitie voor promotie gerealiseerd wordt. Kortom, een mooie sportieve uitdaging.

Zaterdag: v.v. Hoogland

Zaterdag ontvangt Hercules in de thuiswedstrijd regiogenoot v.v. Hoogland een altijd stugge én lastig te bespelen tegenstander die de punten hard nodig heeft in de strijd om degradatie. Vorige week werd interim trainer, Rick Hoogendorp gepresenteerd die de weggestuurde Roy Versluis tot het eind van het seizoen vervangt. De ex- ADO Den Haag prof heeft slechts één doel: handhaving. De wedstrijd tegen Groene Ster vorige week werd aan de hand van assistent trainer, Sam Rutten (maar die heeft dan ook heel veel geleerd bij Hercules……) verrassend met 1-0 gewonnen. Een welkome en broodnodige zege.

Hercules versloeg in een prima eerste en matige, te nonchalant gespeelde tweede helft bij E.V.V. met 2-3. Het zal zaterdag echt aan de bak moeten op een bomvol Sportpark Voordorp. De ploeg van trainer, René van der Kooij weet waar het om gaat en heeft zich van de week prima kunnen voorbereiden.

De wedstrijd zaterdag begint om 14.00 uur en staat onder leiding van de ervaren Johan Jensch uit Almere. Hij wordt zaterdag geassisteerd door de heren Langenberg en Meja.

Maandag : G.V.V. Unitas

De thuiswedstrijd tegen Unitas was een opmerkelijke. Met 10 spelers op het veld hield Hercules Unitas in de tang maar moest toch met een 0-1 nederlaag genoegen nemen. Voetballend toen een prima prestatie echter de gevolgen van de rode kaart aan Hercules zijde kon desondanks niet meer recht getrokken worden in het resultaat. Unitas is na het tussentijdse ontslag van trainer, Michel van Oostrum van de tweede plaats op de ranglijst afgegleden naar een middenmoot positie. Zaterdag speelt de Gorkumse formatie uit tegen Groene Ster, voor iedere ploeg een lastige tegenstander. Unitas dat genoeg individuele kwaliteiten in het team heeft kan dit veelal niet omzetten in een teamprestatie hetgeen van invloed is op de recente uitslagen.

Zowel voor Unitas als Hercules geldt hoe komt men uit de zaterdag wedstrijd na een periode van heel veel wedstrijden in korte tijd zowel fysiek als mentaal. Kortom, ook hier ligt weer een uitdaging.

De wedstrijd in Gorinchem begint om 14.00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter John Kraak. Hij wordt geassisteerd door de heren Verboven en Eimers.

Copyright © 2023 USV Hercules
crosschevron-down