Agenda

Hercules O21 wint topper van Hollandia O21

23 October 2022

Topschutter Tim Waterink kwam als tussenstop op zijn vakantie naar Kreta nog even langs bij de O21 topper tegen de lijstaanvoerders en ook eerste elftal keeper Pepijn Vonk besloot zijn hond op veld 2 uit te laten. Daarnaast zagen we Lucas net terug van wereldreis, Lange, Richard Bicker en ook hoofdtrainer René van der Kooij langs de lijn. Het was kortom druk en daar zullen de meesten geen spijt van hebben.  

Hollandia begon zeer sterk met veel inzet en met vaardige combinaties drongen ze Hercules terug. Veel kansen gaf de door Valentijn en Bouzzi geleide defensie niet weg. Ook Amin en Jurre speelde vol inzet en het viel op dat zoals mijn vrouw, die echt weet wat buitenspel is, ‘dat de equipe van Nick Vreeman echt als een collectief opereerde’. Wellicht kwam dit mede doordat sommige supporters, die niet met hun naam in het verslag willen, rustig hun mond hielden.   

Na ongeveer twintig minuten kreeg Hercules een vrije bal op ruim 20 meter van de goal en als altijd stapte Max vol zelfvertrouwen naar voren om de bal ook met een curve in de bovenhoek te jagen (1-0). Daarna ging Hercules zichtbaar makkelijker voetballen al hield het felle Hollandia de ruimtes klein. Dat was echter buiten Lars Vermeulen gerekend die met een Pele achtige solo en een dito afronding voor de (2-0) zorgde. Voor de paar lezers die niet weten wat een Pele achtige solo is. Dat is een solo waar je eerst twee mensen passeert en dan twee keer expres tegen een tegenstander opschiet maar wel de bal weer mee neemt en dan in de bovenhoek schiet. Daarna waren Luci en Nordin nog een paar keer gevaarlijk en had zeker Nordin een penalty verdiend, maar ook deze scheidsrechter wuifde de penalty weg zoals hij wel vaker het voordeel van de twijfel aan Hollandia gaf. We waren nog geen 5 minuten in de tweede helft bezig toen de Hollandia verdediging zo in de war was door de snelheid van Luci dat ze hem liever zelf in de goal schoten (3-0). De rest van de tweede helft hadden we feitelijk schriftelijk af kunnen doen want er gebeurde niet veel spannends meer al  werd Nordin nog een keer gevloerd, maar wederom gaf de scheids geen krimp en zagen we ook nog Bilal, Luuk, Nicolaas, Davis en Charmant opdraven maar het veranderde niets aan de wedstrijd. Hercules staat nu boven Hollandia en met twee punten achterstand op Telstar tweede. De nummer 1 promoveert na afloop van de competitie naar de derde divisie. 

Ton van Rietbergen    

Copyright © 2023 USV Hercules
crosschevron-down