Agenda

Tweemaal winst en driemaal 200+ runs in tweede competitieweekend

13 July 2021

In het tweede competitieweekend waren de batsman Hercules ijzersterk met veel runs als gevolg. Zowel het zomi als eerste team wisten hun wedstrijd hierdoor winnend af te sluiten. Ons tweede moest helaas genoegen nemen met de tweede plaats.

De meeste runs werden gemaakt in de kortste wedstrijd. Op zaterdag traden de zami's aan tegen de Wanderers uit Oss. Na een gewonnen toss werd besloten te gaan batten. In de slechts 35 beschikbare overs werd een totaal van maar liefst 256 runs voor het verlies van 6 wickets gerealiseerd. Opener Maarten Zwinkels was met 91 de topscorer en Man of the Match. De broers Jasper (45) en Sander (57) Helberg brachten het totaal naar 200 en verder. Dit totaal bleek onhaalbaar voor de Brabantse bezoekers. Met zuinig bowlen (Bouke Jansen 3-3-21/7, Henk Boverhoff 3-0-34/7) kwam de tegenstander in hun 35 overs nog niet aan de helft van de runs: 125/7.

Het eerste speelde uit bij Qui Vive (Amsterdam). Bij aankomst bleek er op het veld 's ochtends nog een jeugdwedstrijd te zijn en ondanks de regen was de pitch niet afgedekt. Ook was het in het clubhuis heel gezellig met spelers van Punjab en Hermes...... maar geen Qui Vive. De wedstrijden konden pas een uur later beginnen, en dit was niet van te voren doorgegeven! Toen uiteindelijk het veld beschikbaar was en de tegenstanders aangekomen waren, ontstond er nog enige commotie over de door Hercules meegebrachte bondsumpire: Qui Vive vond dat dit wel van de voren doorgegeven moest worden, en dus dat deze umpire alleen de innings van Hercules mocht staan. Echter het wedstrijdreglement geeft beide clubs het recht een umpire mee te nemen, en clubs mogen hier geen bezwaar tegen maken. Na overleg met de competitieleider schikte Qui Vive zich en mocht (moest zelfs) de umpire de gehele wedstrijd staan.

Over naar het cricket: een wederom gewonnen toss werd omgezet in eerst batten. Een rustig opgebouwde inning met regelmatig, maar losstaand verlies van wickets volgde. Met drie scores in de 30 en de 60 runs van topscorer Masood Malik wist Hercules een mooi totaal van 215/8 op het bord te zetten in 40, zeer traag gebowlde, overs. In de laatste over van de eerste inning begon het te regenen, en dus moesten de covers gehaald worden (wat erg lang duurde) en vreesde men dat er overs ingekort moesten worden. Gelukkig was het na de lunch weer droog en kon er zonder verdere vertraging doorgespeeld worden. Hercules' openings bowlers gaven weinig weg (Sander Helberg 2-1-12/5, Mathee Appel 1-1-5/3), terwijl zij de top order batsmen uitgooiden. Man of the Match Jaswinder Singh (5-1-19/3.5) ruimde de resterende inkomende batsman snel op. Na 16.5 overs en slechts 79 runs was Qui Vive all out en had Hercules de punten op zak.

Het tweede speelde thuis tegen Bloemendaal. Hercules ging eerst bowlen en zag snel veel runs op het bord verschijnen. Captain Sudhir Lavania (5-1-32/9) wist het tij enigzins te keren waardoor de bezoekers uiteindelijk uitkwamen op een totaal van 224/9. Hercules begon de tweede innings voortvarend met 44 runs voor het wicket, maar verloor daarna regelmatig wickets. Toch bleven de runs ook komen. Bij een stand van 187 viel het 9e wicket. De staart bestaande uit Sudhir Lavania en Faisal Amin hield het hoofd koel maar kwam net te kort. Op de laatste bal van de laatste over viel op een stand van 211 alsnog het laatste wicket.

Volgende weekend, 17/18 Juli, treden op zaterdag de Zami's aan thuis tegen Sparta. Zondag komt Hengeloo op bezoek bij het eerste. Het tweede speelt zondag onder de rook van Schiphol op VRA.

Copyright © 2023 USV Hercules
crosschevron-down