Agenda

Zaterdag 1: Zo kan het ook!

17 October 2021

Goed beschouwd gaf de wedstrijd van zaterdag tegen Focus precies het omgekeerde beeld als dat van de bekerwedstrijd. Want als je nu alleen naar het scoreverloop kijkt (het bleef heel lang een magere 1 - 0 voorsprong), zou je kunnen denken dat Hercules het moeilijk heeft gehad tegen de bezoekers uit Parijsch. Maar het veld gaf een heel ander beeld. Hercules was de baas en Focus was onmachtig om kansen en mogelijkheden te creëren. De grap achteraf dat Olaf niet hoefde te douchen omdat zijn keeperstenue nog helemaal schoon en droog was, lag dan ook voor de hand. Dat het uiteindelijk Focus zelf was dat de deur in het slot gooide door Mitch een eigenlijk niet te missen kans in de schoot te werpen, was dan wel tekenend en een beetje zuur. Want het leermoment moet (wederom) zijn dat het rendement en de creativiteit in de aanval nog fors moeten verbeteren. Betere keuzes maken, een zuivere eindpass, meer durven, schieten van afstand (en dan niet als een couveusekindje) en met meer vertrouwen (ook in elkaar).

Dat neemt niet weg dat het een prettige middag werd met de eerste drie punten en een toch wel redelijk simpele 2-0 overwinning. Je merkte dat er spanning op het potje lag en dat iedereen echt voor de zege wilde gaan. De verandering in de formatie werkte goed en er was ook ruimte om maar liefst vijf wissels nog (enige) minuten te geven zodat het ook echt een groepsprestatie genoemd mag worden. Het smaakt in ieder geval naar meer.

Natuurlijk moet nog vermeld worden dat Maties de eerste goal voor zijn rekening heeft genomen (een terechte penalty werd onberispelijk binnengeschoten) en dat Pim een gele prent overhield. Verdere details laat ik onvermeld omdat ik wederom de strijd met een vlag in de hand vanaf de zijlijn heb gevolgd (en dan is het lastig aantekeningen maken).

Volgende afspraak: zaterdag as in Houten. Een mooi meetmoment om te kijken hoe we ervoor staan.

En alvast voor daarna: op dinsdag 26 oktober moeten we de door Corona uitgestelde wedstrijd tegen Everstein in Everdingen inhalen. Vreemde en vervelende zaak omdat dit prima (en veel beter) had gekund op de officiële inhaalzaterdag. Maar door vreemd beleid van de KNVB (bepaald niet sterk onderbouwd) en de weigering van Everstein om mee te werken (want een aantal van hun spelers hebben een weekendje weg gepland) hebben we geen andere keuze dan te spelen. Wel een extra motivatie om ook daar drie punten mee te willen nemen. Komt u ons dan ook steunen?

Na afloop koos balsponsor Jan van den Brink onze defensieve rots in de branding Insa tot Man of the Match. Hij mag naar kapper Mulder en slager Brouwer dit keer. Ook werd onze speciale gast en trouwe shirtsponsor Paul Bylo extra in het zonnetje gezet als dank voor zijn al jaren durende ondersteuning. Hij kreeg een ingelijst shirt met handtekeningen van de spelers en de staf en was daar zichtbaar blij mee. Inmiddels is het shirtje wel goed ingelijst trouwens (zie de foto's)

Frank van den Heuvel

Copyright © 2023 USV Hercules
crosschevron-down