Agenda

Zaterdag 1 verliest terecht maar geflatteerd

3 April 2022

Ik denk dat Houten vooraf niet gedacht heeft dat het een gemakkelijke middag zou worden in Voordorp. Dat werd het ook niet helemaal maar de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat dit Houten een maatje te groot is voor Hercules in hun huidige vorm. Dat wil zeker niet zeggen dat er niet keihard gewerkt werd voor een goed resultaat maar de Houtenaren waren steeds net een tikkeltje beter, sneller, gehaaider en soms ook brutaler. Als je dan ook nog gemakkelijk goals weggeeft, vraag je om moeilijkheden. Toch was er ook een deel van de partij waar de ploegen minimaal gelijkwaardig waren en Hercules zelfs even de bovenliggende partij was. Die fase duurde ongeveer een kwartier in de tweede helft toen er nog een kanteling mogelijk was geweest. Maar de 0-3 viel aan de andere kant en daarmee was het echt wel beslist. Het werd nog 0-4 door een overbodige en wat ongelukkige pingel maar veel maakte dat niet meer uit. Houten neemt de punten mee en is volop in de race voor een periode en heel misschien zelfs nog het kampioenschap. Hercules moet zich richten op nog een tiental leuke en liefst ook hele goede wedstrijden om het seizoen zo prettig mogelijk af te kunnen sluiten. Waarbij ze er natuurlijk wel voor moeten zorgen, weg te blijven uit de onderste regionen om geen nacompetitie voor degradatie te hoeven spelen. Laten we dan maar gaan voor de derde periode! Waarom eigenlijk niet?

Nog even wat karakteristieken:

In de eerste fase liep het spel over en weer. Met kansjes voor Hercules (Luuk via Cas, Mitch van de bal gelopen, Maties kopt over uit een corner) maar ook voor Houten (gevaarlijk terug van Insa, aanval door het midden eindigt op de vuisten van Olaf). Een volgende aanval leidt tot een corner. De bal wordt voorgegeven en kan helemaal vrij binnen gekopt worden. 0-1 na 18 minuten. Mitch probeert op aangeven van Bart wat terug te doen, maar binnen vijf minuten staat het 0-2 omdat een vlotte aanval via de as niet onderbroken wordt of kan worden. Met een vrij veld is het makkelijk scoren.

Voor rust had het ook nog zomaar 0-3 kunnen worden maar de speler die in volle vaart op weg was naar het vijandige doel, maakte hardhandig kennis met zijn hamstring en moest, helaas voor hem, vervangen worden.

Na de pauze kwam Mark voor Gerrit en brak de beste fase van de thuisclub aan. Alle drie de aanvallers werden aan het werk gezet en lieten zich zien, maar tot doelpunten leidde het niet. Jordey loste Insa af en er bleef druk op het doel van Houten. Ook vielen er twee gele kaarten (die waren wel eerlijk gedeeld). Maar de gebeurtenis uit het eerste bedrijf herhaalde zich. Houten kwam veel te gemakkelijk door en scoorde beheerst de 0-3. Opnieuw binnen twintig minuten.

Daarmee was het spel gespeeld en moest de tijd nog worden volgemaakt. Tevens moest voorkomen worden dat er een monsterscore zou ontstaan. Wel werd het nog 0-4 omdat een terechte penalty onberispelijk werd benut. Jelte mocht minuten maken voor Lhasse, Hercules bleef manmoedig proberen om in ieder geval een eretreffer te maken maar feitelijk was het Houten wat het meeste gevaar stichtte. Dat leidde tot schoten die naast en over gingen.

En aldus ging de wedstrijd met een nachtkaars uit. Houten ging tevreden terug naar het zuiden, Hercules bleef achter met een lichte kater.

Die kan weggespoeld worden, komende zaterdag tegen koploper EDO. Dat staat nog steeds mijlenver voor maar lijkt/blijkt moeite met staartploegen te hebben. Daar moeten wij ons zo langzamerhand ook toe gaan rekenen, helaas. Laat het dan de uitdaging zijn om de groen-witten hun eerste nederlaag te bezorgen. Dat moet mogelijk zijn maar dan zal er wel een forse tand bijgeschakeld moeten worden!

U bent gewend om als afsluiter te horen wie er Man of the Match is geworden. Balsponsoren Richard en Robbert waren verhinderd om zelf de keuze te maken. Zij hadden deze taak gedelegeerd aan Mark Maas. Enigszins beschaamd moet ik u melden dat hij mijn persoontje dit keer uit heeft gekozen. Niet vanwege mijn voetbalkwaliteiten (die zijn niet zo groot) maar vanwege mijn inzet als teamleider. Een mooi gebaar, waarvoor dank. Maar in mijn ogen ook sneu voor bijvoorbeeld Bart die het, gezien zijn spel, veel meer verdiende. Het zij zo!

Frank van den Heuvel

Copyright © 2023 USV Hercules
crosschevron-down