Cricket
Competition program
Training
Seniors
Youth

Vertrouwenspersoon

Sporten binnen een veilige omgeving moet voor iedereen vanzelfsprekend zijn. USV Hercules streeft naar een veilige, sociale en respectvolle sportomgeving. Grensoverschrijdend gedrag kan echt niet. Als het misgaat, kan je bij USV Hercules terecht bij de vertrouwenspersonen. De vertrouwens-personen zijn er voor iedereen; niet alleen voor de sporters binnen Hercules, maar ook voor ouders, supporters, bezoekers en andere belangstellenden van USV Hercules.

Als je te maken krijgt met grensoverschrijdend gedrag, zoals pesten, discriminatie, (seksuele) intimidatie, agressie, geweld, of andere onderwerpen, blijf er dan niet mee rondlopen maar spreek je uit! Het liefst tegen de persoon die het ongewenste gedrag laat zien. Helpt dat niet of durf je dit niet, dan kun je terecht bij een van de vertrouwenspersonen van USV Hercules. Dat kan ook anoniem. Zij kunnen je helpen bij het vinden van de juiste weg om het ongewenste gedrag aan te pakken.

Grensoverschrijdend gedrag kan verstrekkende gevolgen hebben. Onderstaand filmpje van Centrum Veilige Sport Nederland (www.centrumveiligesport.nl), laat zien waar grensoverschrijdend gedrag over gaat:

Andere commissies binnen USV Hercules

De vertrouwenspersonen zijn niet de enige commissie binnen USV Hercules die zich met een positief en veilig sportklimaat bezighouden. De vertrouwenspersonen zijn een centraal punt waar je met je vraag naartoe kunt. Zij zoeken de verbinding met andere commissies en activiteitencomité ’s binnen de club, met als doel om samen veilig te sporten binnen USV Hercules. De andere commissies zijn:

. Commissie Sportiviteit en Respect

Deze commissie zet zich vooral in om Hercules een leuke, sportieve club te laten zijn. Ze organiseren activiteiten rond dit thema, overleggen met de bond en het maatschappelijk veld over thema's. De Commissie Sportiviteit en Respect houdt zich vooral bezig in de sfeer van preventie.

. Commissie Incidenten

Bij de Commissie Incidenten kun je terecht als er een incident heeft plaatsgevonden. Zij behandelen voorkomende incidenten binnen Hercules, die via de incidentenprocedure zijn aangebracht. Ze horen de partijen en trachten te bemiddelen. Ze komen tot een uitspraak en eventuele sancties.

Centrum Veilige Sport Nederland (www.centrumveiligesport.nl)

Wil je liever met iemand buiten de vereniging spreken? Je kunt rechtstreeks terecht bij centrum Veilige Sport Nederland:

  • Via email: centrumveiligesport@nocnsf.nl
  • Telefonisch: 0900-2025590 (8.30-17.30, werkdagen)
  • Via chat, ook anoniem: FIER (werkdagen 16.00-06.00 uur, weekenden 20.00-07.00 uur)
  • Telefonisch, ook anoniem: FIER 088-2080000(24/7)


Vertrouwenscontactpersonen van USV Hercules

De vertrouwenspersonen van USV Hercules zijn Ilse Swank, Jan Schakelaar en Annette Douwes Dekker. Zij zijn te bereiken via email vertrouwenscontact@usvhercules.nl of telefonisch:

  • Ilse Swank, 06-27 12 90 75
  • Jan Schakelaar, 06-22 22 73 56
  • Annette Douwes Dekker, 06-52 14 77 83

V.l.n.r. Annette Douwes Dekker, Ilse Swank en Jan Schakelaar

Even voorstellen

Om een idee te hebben met wie je te maken krijgt als je contact opneemt met een van de vertrouwenspersonen van USV Hercules, stellen we ze even kort aan je voor:

Ilse Swank

Ilse is ongeveer 15 jaar lid van USV Hercules bij de afdeling tennis. Toen haar zoon op tennis ging, heeft zij een aantal jaren in de jeugdcommissie gezeten. Ilse is vaak te vinden langs en op de baan. Ze heeft tenniskampen georganiseerd voor de jeugd, samen met wat oudere jeugdleden en Frank de trainer. Ook is ze voetbalcoach en trainer geweest bij Sporting ‘70 en was ze voor 2 van haar kinderen hockeycoach op Voordaan. Ilse werkt als leerkracht op een montessorischool en is 11 jaar schoolmaatschappelijk werker geweest bij de SEZO. Door haar lange ervaring met het werken met kinderen, weet Ilse als geen ander het moeilijke gesprek te voeren dat soms nodig is bij gevoelige zaken.

Annette Douwes Dekker

Annette tennist al bijna 20 jaar op USV Hercules. Van oorsprong is zij een handbalster, waar zij ruim 25 jaar competitie heeft gespeeld. Eerder heeft Annette binnen Hercules geholpen met het opzetten van een communicatiecampagne met foto’s van vrijwilligers van Herculanen in actie, om nieuwe vrijwilligers te werven. In het dagelijks leven is Annette communicatiemanager, mediator en coach. Ze is vertrouwenspersoon geworden om iedereen binnen Hercules prettig te laten sporten en te helpen als dit om een of andere reden niet goed lukt.

Jan Schakelaar

Jan is in de zestiger jaren van de vorige eeuw lid geworden bij Hercules. Voetballen kon hij niet maar heeft het toch geprobeerd tot zijn 30e. Op dit moment sport Jan buiten de club (o.a. wielrennen en golfen) en is hij algemeen lid van Hercules. Jan is gepensioneerd huisarts en was toen hij nog werkte onder meer vertrouwenspersoon voor alle huisartsenposten in de regio Utrecht. Ook was hij gedurende vele jaren klachtenfunctionaris. Jan wil graag sporters en hun ouders bijstaan, als dit nodig is, zodat iedereen fijn en veilig kan sporten binnen USV Hercules.

Copyright © 2021 USV Hercules
crossmenu
X